ΗΠΑ: Η ιστορία μιας γυναίκας που βρέθηκε 40 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία των γονιών της
9 months, 17 days ago
6

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης έχει προσελκύσει η ιστορία μιας 42χρονης σήμερα γυναίκας.

Η Χόλι Μαρί Κλάους, η αγνοούμενη κόρη δύο νεονύμφων που δολοφονήθηκαν πριν από 40 χρόνια και οι σοροί τους πετάχθηκαν σε δάσος του Τέξας, βρέθηκε πρόσφατα ζωντανή από τις Αρχές.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ, που προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής της περίεργης υπόθεσης. Η Χόλι Μαρί Κλάους, εγκαταλείφθηκε σε μια εκκλησία στην Αριζόνα στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από δύο «ξυπόλητες γυναίκες που φορούσαν λευκούς μανδύες».

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι δύο γυναίκες συστήθηκαν ως μέλη μιας «νομαδικής θρησκευτικής ομάδας» που κήρυττε τον διαχωρισμό των φύλων, τη χορτοφαγία και ήταν ενάντια στην οποιαδήποτε χρήση του δέρματος των ζώων. Οι παράξενες αυτές γυναίκες ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι είχαν αφήσει ένα ακόμη μωρό σε ένα self service πλυντήριο, πριν παραδώσουν τη μικρή Χόλι Μαρί και εξαφανιστούν.

Οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού, Χάρολντ Ντιν Κλάους και Τίνα Γκέιλ Κλάους είχαν εξαφανιστεί από τα τέλη του 1980, όταν αναχώρησαν από τη Φλόριντα για να μετακομίσουν στο Τέξας. Το νεόνυμφο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε δασώδη περιοχή του Χιούστον στις 12 Ιανουαρίου του 1981. Η εξαφάνισή τους ωστόσο παρέμενε μυστήριο για πολλές δεκαετίες, αφού οι σοροί τους αναγνωρίστηκαν μόλις το 2021, όταν μια εξέταση DNA συνέδεσε το ζευγάρι με τους επιζήσαντες συγγενείς τους στο Κεντάκι.

Όπως ανακοίνωσε εχθές, Πέμπτη, το γραφείο του Εισαγγελέα στο Τέξας, οι άνθρωποι που ανέθρεψαν την μικρούλα Χόλι Μαρί δεν θεωρούνται ύποπτοι για τον φόνο των βιολογικών της γονέων. Η 42χρονη γυναίκα, που έχει σήμερα πέντε δικά της παιδιά, ζει πλέον στην Οκλαχόμα. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Χόλι Μαρί συνομίλησε για πρώτη φορά με μέλη της βιολογικής της οικογένειας μέσω ίντερνετ, και σύντομα πρόκειται να τους συναντήσει και από κοντά.

Το παράξενο τηλεφώνημα

Περίπου στα τέλη του Δεκεμβρίου του 1980, μια μυστηριώδης γυναίκα που αυτοαποκαλούνταν «Αδελφή Σούζαν» επικοινώνησε με τις οικογένειες του 21χρονου Χάρολντ και της 17χρονης Τίνα Κλάους. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος μιας θρησκευτικής ομάδας και ότι το ζευγάρι είχε ενταχθεί στην αίρεση, και δεν ήθελε πια να έχει καμία επαφή μαζί τους. Τους είπε επίσης ότι οι νεόνυμφοι είχαν αποφασίσει να χαρίσουν όλα τα υπάρχοντά τους.

Η «Αδελφή Σούζαν» είπε στους συγγενείς των δύο νέων ότι τηλεφωνούσε από το Λος Άντζελες και ζητούσε χρήματα για να επιστρέψει το αμάξι του ζευγαριού στη Φλόριντα. Οι συγγενείς συμφώνησαν να τη συναντήσουν στο Daytona Race Track στις αρχές Γενάρη και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού εμφανίστηκαν δύο-τρεις γυναίκες και ίσως και ένας άνδρας. Όλοι τους ήταν ντυμένοι με μανδύες και φαίνεται πως ανήκαν στην ίδια θρησκευτική ομάδα που εγκατέλειψε το μωράκι στην εκκλησία. Οι παράξενοι αυτοί άνθρωποι δεν επέστρεψαν τελικά το αμάξι  και υπάρχουν μαρτυρίες ότι τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία της Φλόριντα, αν και δεν υπάρχει καταχωρισμένη σύλληψη στα επίσημα αρχεία.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε το ζευγάρι με τους δικούς τους ήταν τον Οκτώβριο του 1980, όταν ζούσαν ακόμη στο Λούισβιλ του Τέξας. Πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν κάποια στιγμή στα τέλη Δεκεμβρίου του 1980 ή στις αρχές Ιανουαρίου του 1981. Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκαν οι σοροί τους: Ο Χάρολντ ήταν ξυλοκοπημένος, δεμένος και φιμωμένος, ενώ η Τίνα είχε στραγγαλιστεί.

Τα πτώματά τους βρέθηκαν από σκυλιά στην οδό Wallisville Road στο Χιούστον μεταξύ 6 και 11 Ιανουαρίου. Έμειναν αγνώστων στοιχείων μέχρι πέρυσι, όταν το οικογενειακό DNA συνέδεσε το ζευγάρι με τα πτώματα.

Καμία σύλληψη δεν έγινε ποτέ σε σχέση με τον θάνατό τους, και για 4 δεκαετίες οι σοροί δεν είχαν αναγνωριστεί. Όταν αυτό συνέβη πέρυσι, ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό της κορούλας τους.

in.gr