Κανεις στη γειτονιά δεν ενδιαφέρθηκε: 38χρονη βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στο σπίτι της, ήταν νεκρή 4 χρόνια
1 year, 3 months ago
6

Μόνη κι αβοήθητη πέθανε μια 38χρονη στο διαμέρισμά της στη Βρετανία. Η γυναίκα είχε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά η πρόνοια και το βρετανικό ΕΣΥ την άφησαν αβοήθητη.

 

Η Λόρα Γουίνχαμ ήταν νεκρή για σχεδόν τέσσερα χρόνια στο διαμέρισμά της με την οικογένειά της να καταγγέλλει τώρα ότι το βρετανικό ΕΣΥ και οι αρχές αδιαφόρησαν για την περίπτωσή της και την άφησαν να πεθάνει.

Κανένας από τις κοινωνικές υπηρεσίες στην περιοχή ή από την ομάδα των γιατρών που την παρακολουθούσαν δεν ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή της της Λόρα Γουίνχαμ που βρέθηκε νεκρή στα 38 της στο μικρό διαμέρισμα όπου ζούσε στο Γουόκινγκ του Σάρεϊ.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι η Λόρα μεγάλωσε με αγάπη. Από τότε, όμως, που άρχισε να ακούει τις φωνές μέσα της που της έλεγαν ότι οι δικοί της θέλουν να τη βλάψουν, η επικοινωνία έγινε δύσκολη και τελικά αρνιόταν να τους δει. Τελικά «σεβαστήκαμε τις επιθυμίες και την αφήσαμε στη βοήθεια των ειδικών», λένε σήμερα στη Daily Mail.

 

Η άτυχη γυναίκα είχε γεννηθεί με ένα σύνδρομο που προκαλούσε κύρτωση στην σπονδυλική στήλη. Από την εφηβεία της είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ στα 18 της είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά. Παρά και την κώφωση τέλειωσε το σχολείο και πανεπιστημιακή σχολή.

Η οικογένειά της λέει ότι το 2014 η γυναίκα είχε παραπεμφθεί για εξέταση γιατί ήταν αδύναμη, χωρίς φίλους και έλεγε ότι την παρακολουθούν. Τον Οκτώβριο του 2017 την επισκέφτηκαν αστυνομικοί στην κατοικία της, πολύ πιθανόν οι τελευταίοι άνθρωποι που την είδαν στη ζωή. Τη βρήκαν παραμελημένη, με λίγη τροφή και χωρίς να γνωρίζει πώς να ζητήσει βοήθεια.

Σπάει τη σιωπή της η Καρολίνα Καλύβα: «Ο Μάριος υποσχέθηκε στον Μπο ότι θα με προσέχει και αυτό έκανε»

Οι αστυνομικοί ανέφεραν το πρόβλημα στις κοινωνικές υπηρεσίες, που απλώς προσπάθησαν να την καλέσουν. Της έστειλαν και μια επιστολή με πληροφορίες για τράπεζες τροφίμων στην περιοχή της και δομές βοήθειας. Επειδή δεν έλαβαν απάντηση, η υπόθεση έκλεισε μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το ίδιο διάστημα η Λόρα σταμάτησε να αφήνει σημειώσεις στο ημερολόγιο. Μία από τις τελευταίες έλεγε απλώς «χρειάζομαι βοήθεια».

Πιστεύεται ότι πέθανε τον Δεκέμβριο του 2017.

Στο σπίτι η παροχή αερίου είχε κοπεί τον Ιανουάριο του 2019, ενώ το νοίκι πληρωνόταν από επίδομα που λάμβανε. Από τον Νοέμβριο του 2018 ως τον Ιανουάριο του 2021 είχαν γίνει επισκέψεις στην κατοικία της (πέρα από τα SMS και τις κλήσεις που λάμβανε) για τον έλεγχο της εγκατάστασης του αερίου και πάλι όμως κανένας δεν αντιλήφθηκε τη νεκρή γυναίκα.

 

Ανήσυχοι για την κατάστασή της, η μητέρα και ο αδελφός της τον Μάιο του 2021 επιχείρησαν να επικοινωνήσουν ξανά. Μέσα από το γραμματοκιβώτιο είδαν κάτι που έμοιαζε με πόδι κάτω από μια κουβέρτα. Οι αστυνομικοί που μπήκαν στην κατοικία βρήκαν τη γυναίκα νεκρή «σχεδόν σκελετωμένη».

Δεν υπήρχαν ίχνη δολοφονίας, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί.

 

 

 Enimerotiko.gr