«Κάντε eρωτα, όχι ουλές». Μια νεαρή γυναίκα βοηθάει όσες επέζησαν από επίθεση με οξύ στην Ινδία
3 years, 5 months ago
6

Το Make Love Not Scars είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, στο Νέο Δελχί που ξεκίνησε από την Reshma Qureshi.

Ηθέση της γυναίκας στην Ινδία και οι συχνές επιθέσεις εναντίον γυναικών, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, ειδικά μετά τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο νεαρής φοιτήτριας τον Δεκέμβριο του 2012.

Μια νεαρή γυναίκα βοηθά τις γυναίκες που επέζησαν μετά από επίθεση με οξύ, παρέχοντάς τους εκπαίδευση, επαγγελματικές προοπτικές καθώς και ιατρικές και νομικές συμβουλές. Το Make Love Not Scars είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ξεκίνησε από την Reshma Qureshi. Ήταν μόλις 17 χρονών όταν ο γαμπρός της με δύο φίλους του, της έριξαν οξύ προκαλώντας τον σοβαρότατο τραυματισμό της.

Η Reshma μετά την επίθεση είχε σωματικά και ψυχικά τραύματα που ήταν δύσκολα να ξεπεραστούν. Το πρόσωπο της παραμορφώθηκε, ωστόσο προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο την κοινωνία, προκειμένου να σταματήσουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Έτσι δημιούργησε το κίνημα Make Love Not Scars, στηρίζοντας άτομα που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με εκείνη και βοηθώντας τους να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Η Reshma με όλη την δύναμη της, κατάφερε να πάρει μέρος στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ως τιμώμενο πρόσωπο.

Δείτε το βίντεο: