Καστελλόριζο: Τον εθνικό Ύμνο της Τουρκίας έπαιζε το drone που έριξε μπογιά στην ελληνική σημαία
3 years, 6 months ago
6

Προκλητικές κινήσεις από τουρκικής πλευράς καθώς το πρωί ένα τουρκικό drone πέταξε πάνω από το Καστελλόριζο, ενώ η σημαία που βρίσκεται στο όρος «Μουντούς» έπεσε θύμα επίθεσης με μπογιές.

Τουρκικό drone πέταξε το πρωί του Σαββάτου πάνω από τον οικισμό της Μεγίστης, στο Καστελλόριζο, ενώ, την ίδια ώρα, τουρκικά μέσα κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνει την ελληνική σημαία που είναι σχεδιασμένη στο όρος «Μουντούς» να έχει βαφτεί με κόκκινη μπογιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, το τουρκικό drone πέταξε πάνω από την ελληνική περιοχή περίπου στις 07:00 και για περίπου δέκα λεπτά. Από τα ηχεία ακούγονταν σειρήνες και διάφορα εμβατήρια, με τους κατοίκους του ελληνικού νησιού να αναγνωρίζουν – μεταξύ αυτών – και τον τουρκικό εθνικό ύμνο.

Παράλληλα, τουρκική ιστοσελίδα δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την ελληνική σημαία που υπάρχει στο όρος «Μουντούς» να έχει βαφτεί με κόκκινη μπογιά.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε με τους τοπικούς άρχοντες ώστε να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις εικόνες και όπως έγινε γνωστό, ψαράδες που πέρασαν από την περιοχή διαπίστωσαν πως είναι πράγματι αληθινές.

Για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη έρευνα, ενώ αναμένεται να φτάσει στο Καστελλόριζο και εισαγγελέας από τη Ρόδο.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει δύο άτομα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «ακτιβιστική ενέργεια ομάδας Τούρκων πολιτικών μηχανικών» που έδρασαν σε αντίποινα – όπως σημειώνεται – για το κάψιμο τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.