Κορονοϊός: Αυτός είναι ο πρώτος Ελληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο – “Δεν φοβήθηκα” [βίντεο]
3 years, 5 months ago
6

Ο Βαλέριος Ασλανίδης είναι ο πρώτος Έλληνας, οποίος εμβολιάστηκε εθελοντικά με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik 5 κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Ασλανίδης, ο Ολυμπιονίκης του τζούντο, ο οποίος τίμησε το άθλημα για πάρα πολλά χρόνια, ζει μόνιμα στη Μόσχα και είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας.

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο πρώτος Ελληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο - "Δεν φοβήθηκα" [βίντεο]

“Δεν φοβήθηκα, γιατί ξέρω ποιος το έκανε”

“Πήγα στη Μόσχα και εκεί μου έκαναν το εμβόλιο. Πριν κάνω το εμβόλιο έκανα εξέταση για τον κορονοϊό, μου πήραν αίμα για αντισώματα και μετά κοίταξαν τα όργανά μου. Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, που ήταν ένα ψυγείο με -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου το έκαναν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασλανίδης, μιλώντας στην εκπιομπή του MEGA “Live News”.

Τόνισε ότι δεν φοβήθηκε, “γιατί αυτοί που το έκαναν ξέρουν την κατάσταση και οι ίδιοι που βγάζουν αυτό το εμβόλιο το έκαναν πριν 3 – 4 μήνες και δεν έπαθαν τίποτα“, ενώ μάλιστα ανέφερε ότι “αυτό το εμβόλιο πήγε και στη Λευκορωσία και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα”.

Πολλοί είναι μάλιστα οι συγγενείς και οι φίλοι που του τηλεφωνούν για να δουν αν είναι καλά. “Όλοι με παίρνουν τηλέφωνο και από την Τραπεζούντα και από τη Γερμανία οι ξάδελφοί μου και από την Ελλάδα, από παντού. Κάθε μέρα με ρωτάνε πώς είμαι και τους λέω “μια χαρά””, σημείωσε ο ίδιος.

Αν όλα πάνε καλά, ο κ. Ασλανίδης σε περίπου δέκα ημέρες θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. “Κάνεις το πρώτο εμβόλιο και μετά από δύο εβδομάδες κάνεις εξέταση για να δουν τα αντισώματα στο αίμα σου και τότε σου κάνουν και το δεύτερο εμβόλιο το οποίο σε κρατάει ασφαλή για περίπου δύο χρόνια”, ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία.

O κ. Ασλανίδης δήλωσε ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε εθελοντικά με το ρωσικό εμβόλιο με την ελπίδα να δώσει το καλό παράδειγμα. Όπως ανέφερε, από μικρός έκανε εμβόλια κατά της γρίπης και “αυτό το εμβόλιο που βγήκε στη Ρωσία είναι καλό”.

“Στη Ρωσία χθες έκαναν 12.000 άνθρωποι το εμβόλιο, υπουργοί, υφυπουργοί, γιατροί. Πρώτα πρέπει να κάνεις εξέταση και μετά από 2 ώρες σου κάνουν το εμβόλιο. Είμαι μια χαρά”, κατέληξε.

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ

Ποιος είναι ο Βαλέριος Ασλανίδης

Ο Βαλέριος Ασλανίδης με καταγωγή από τον Πόντο, υπήρξε παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο. Κάτοχος άπειρων διακρίσεων στο ταπί.

Σε ηλικία 13 ετών ασχολήθηκε επαγγελματικά με το σάμπο. Η ομάδα στην οποία συμμετείχε κατέκτησε το κύπελλο της ΕΣΣΔ. Ήταν τότε στην κατηγορία των 58 κιλών. Σε ηλικία 20 ετών ο Βαλέριος Ασλανίδης (Ασλάνοφ) έγινε πρωταθλητής της Σοβιετικής Ένωσης και της Ευρώπης. Παράλληλα με τις αθλητικές του κατακτήσεις, ο Βαλέριος Ασλανίδης τελείωσε το παιδαγωγικό τμήμα του Ινστιτούτου Φυσικής Αγωγής της πόλης Κρασνοντάρ.

Ασχολήθηκε και με το τζούντο και κατάφερε να προκόψει και σε αυτό το είδος του αθλητισμού. Έλαβε μέρος στους Πανρωσικούς Αγώνες και στο Πρωτάθλημα της Ευρώπης ανάμεσα στους βετεράνους. Το 2005 και το 2007 πήρε αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης είναι επίτιμος προπονητής της Ρωσίας στο τζούντο. Κατέχει τον τίτλο “Μάστορας Αθλητισμού” στο σάμπο και το τζούντο.

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ

Ολοκληρώνοντας την καριέρα του, σύμφωνα με το makthes.gr, αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπούσε, σε αυτό που γνώριζε από τους προγόνους του. Δημιούργησε στο ποντιοχώρι Βιτιάζεβο της Ανάπας, τον παραδοσιακό αμπελώνα του “Παλαιού Έλληνα”.

Ατέλειωτες ώρες δουλειάς, πολύ αγάπη και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σήμερα. Το ελληνικό κρασί που μεγαλώνει με αγάπη στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κερδίζει τη μια διάκριση μετά την άλλη σε Διεθνείς Εκθέσεις.

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ