Κουβέιτ: H πρώτη παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων από «τεχνητή νοημοσύνη» – Αντιδράσεις από δημοσιογράφους
10 months, 20 days ago
6

Η πρώτη «εικονική παρουσιάστρια», γέννημα της τεχνητής νοημοσύνης, είναι γεγονός στο Κουβέιτ.

Ένας ενημερωτικός ιστότοπος του Κουβέιτ παρουσίασε μια «εικονική παρουσιάστρια», γέννημα της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία φιλοδοξεί να αναθέσει την παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων.

Ντυμένη με λευκό μπλουζάκι και μαύρο σακάκι, η «Φέντχα» –«Ασημίνα», σε ελεύθερη μετάφραση– εμφανίστηκε το Σάββατο στον λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος.

«Είμαι η Φέντχα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», ακούγεται να λέει μια γυναικεία φωνή, μιλώντας στα αραβικά.

Αντιδράσεις από δημοσιογράφους

Ο ιστότοπος συνδέεται με την Kuwait Times, την πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα του Κόλπου, που κυκλοφορεί από το 1961. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης της, ο Αμπντάλα Μποφτάιν, στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και να προταθεί «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στους αναγνώστες.

Όσο για την εμφάνιση της παρουσιάστριας, που είναι ξανθιά, με γαλάζια μάτια, αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του πληθυσμού της χώρας. «Η Φέντχα εκπροσωπεί τους πάντες», διαβεβαίωσε.

Το βίντεο των 13 δευτερολέπτων με το οποίο παρουσιάστηκε στον κόσμο η Φέντχα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από δημοσιογράφους. «Οι δουλειές μας κινδυνεύουν. Η Φέντχα και οι συνάδελφοί της θα μας αντικαταστήσουν στο προσεχές μέλλον;» διερωτήθηκε ένας από αυτούς.

Δείτε το βίντεο: