Νίκος Παπαναστασίου: Μετά την αυτοκτονία της κόρης του ζει απομονωμένος σε ορεινό χωριό
3 years, 4 months ago
6

Δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς από τους μόνιμους κατοίκους ότι ο Νίκος Παπαναστασίου έχει μετακομίσει εκεί.

Εδώ και αρκετό καιρό συνάδελφοί του που τον αγαπούν και τον σέβονται αναρωτιούνται πού βρίσκεται Δεν μαθαίνουν νέα του, δεν υπάρχει κάποιος να τους πει πού είναι, γιατί έχει χαθεί από προσώπου γης. Ο Νίκος Παπαναστασίου τραβά εδώ και καιρό τον δικό του μοναχικό δρόμο. Έναν δρόμο που στοίχειωσε η αυτοκτονία της κόρης του Εύας.

Όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Νικόλιζας στην εφημερίδα Espresso, το περασμένο καλοκαίρι ο Νίκος Παπαναστασίου πήρε τη μεγάλη απόφαση, μάζεψε τα πράγματά του από το σπίτι του στα νότια προάστια, όπου έμενε με την πρώην σύζυγό του Κατερίνα Ζόγκα και το μοναχοπαίδι τους πλέον Αλέξανδρο και αναχώρησε για τον Επτάλοφο Φωκίδας, τη γνωστή Αγόριανη που βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού.

Άνθρωπος από το φιλικό περιβάλλον του ηθοποιού λέει στην εφημερίδα πως έχει απομονωθεί εντελώς. Το τζάκι στο πανέμορφο πετρόχτιστο σπίτι του ανάβει νυχθημερόν. Στους τοίχους δεν θα δεις φωτογραφίες ή αφίσες από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει. «Αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί», φέρεται να λέει ο ίδιος όταν τον ρωτούν.

Χωρίς να γνωρίζει σχεδόν κανείς από τους μόνιμους κατοίκους ότι ο Νίκος Παπαναστασίου έχει μετακομίσει εκεί, ο ίδιος προσπαθεί να περνά σχεδόν απαρατήρητος. Η καθημερινότητά του στην Αγόριανη είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Αθήνας. Διάβασμα με αναμμένο τζάκι, ποδήλατο, καφές στην πλατεία και τζόκινγκ.