Ποια Μύκονος; – 161.000 ευρώ χρέωσε ο Salt Bae ένα τραπέζι για 12 άτομα στο εστιατόριο στο Άμπου Ντάμπι! Έφαγαν «χρυσές» μπριζόλες
One week ago
6

Ένα δείπνο αξίας 161.000 ευρώ κόστισε σε μία παρέα η ιδέα τους να φάνε στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ, Salt Bae, στο Άμπου Ντάμπι.

Διαμαρτυρήθηκαν για το λογαριασμό αλλά τελικά τον πλήρωσαν μέχρι το τελευταίο ευρώ

Μια παρέα από 12 άτομα, αποτελούμενη από  Άραβες, Αμερικανούς και Βρετανούς έφαγαν «χρυσές» μπριζόλες, δηλαδή μπριζόλα καλυμμένη με βρώσιμο χρυσό κάτι που συνηθίζεται στα ΗΑΕ.

Η συγκεκριμένη ήταν βουτηγμένη μέσα στο χρυσό.

Συγκεκριμένα ο Salt Bae όπως είναι το παρατσούκλι του Τούρκου σεφ χάρη στον τρόπο με τον οποίο αλατίζει τα κρέατα που σερβίρει, ανήρτησε ένα βίντεο στο Instagram με μια μπριζόλα καλυμμένη με φύλλα χρυσού 24 καρατίων.

 

Το βίντεο με την χρυσή μπριζόλα ήρθε λίγες ημέρες μετά το… μεγάλο φαγοπότι σε εστιατόριο στο Άμπου Ντάμπι για το οποίο ο ίδιος ο Τούρκος σεφ εμφανίστηκε εκστασιασμένος από τον λογαριασμό των 161.550 ευρώ, όσων, δηλαδή, θα μπορούσε να κοστίζει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ στην Αθήνα. Όπως έγραψε, μάλιστα, αναρτώντας την σχετική απόδειξη: «η ποιότητα δεν είναι ποτε ακριβή».

apodeiksi

Την άποψή του ωστόσο δεν φάνηκε να συμμερίζονται όλοι οι ακόλουθοί του, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που άσκησαν κριτική για την ενέργειά του.

«Το πιο υπερεκτιμημένο μέρος» σχολιάζει ένας ακόλουθός του. «Ξεκάθαρη ληστεία» σχολιάζει ένας άλλος.

Δείτε μερικά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Νουσρέτ:

nousret-image_3_
nousret-image_2_
nousret-image_1_

Πάντως ο Νουσρέτ απέφυγε να αποκαλύψει ποιος οι ποιοι ήταν εκείνοι που πλήρωσαν το εξωφρενικό ποσο των 161.550 ευρώ για να φάνε στο μαγαζί του.

Εκτός από τα ορεκτικά και τις «χρυσές» μπριζόλες ο πελάτης άνοιξε και δυο μπουκάλια κρασί Petrus 2009 και πλήρωσαν σε ντιράμ 200.000 (52.541 ευρώ). Αυτό το κρασί στη κάβα (αν το βρεις) έχει 6.000 ευρώ το μπουκάλι.

Η περιγραφή αυτού του κρασιού θα μπορούσε να περιοριστεί στις λέξεις “100 στα 100 από τον Robert Parker”

 pronews.gr

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, προφανώς, τυχαία, καθώς πρόκειται για κρασί με απαράμιλλη έκφραση στη μύτη και τέλεια δομή στο στόμα, με σωστή διάρκεια.