Ποινή-μαμούθ στη δίκη του «ψευτογιατρού» – Καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια
1 year, 5 months ago
6

Σε μια από τις μεγαλύτερες ποινές στα ελληνικά δικαστικά χρονικά καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός».

Σε συνολική ποινή οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη, πρόσκαιρη κάθειρξη 50 ετών και  χρηματική ποινή 327.000 ευρώ καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Νικόλαο Κοντοστάθη.

Συγκεκριμένα, το  δικαστήριο, ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα, επέβαλε στον «ψευτογιατρό» ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε, των 12 ετών για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίες, της ισόβιας κάθειρξης και χρηματικής ποινής 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ´ επάγγελμα σε ανηλίκους και χρηματική ποινή 18 χιλιάδων ευρών για το αδίκημα της απάτης.

Επίσης του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 20 χιλιάδων ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, φυλάκιση δύο ετών και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινής φυλάκισης ενός έτους για υπεξαγωγή μνημείου.

Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενούς του, το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους. Μεταξύ αυτών είναι και ο γιατρός, πρώην υπουργός.

Με δάκρυα στα μάτια η προεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου δικάστηκε ο «ψευτογιατρός» κήρυξε το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ευχαριστώντας όλους τους παράγοντες της δίκης: συνηγόρους,δικηγόρους πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δικη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η τοποθέτηση της προέδρου προκάλεσε έντονη συγκίνηση και χειροκρότημα από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων που με τη σειρά τους απηύθηναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δικαιοσύνη.