Πόσο έχει επηρεάσει ο κορονοϊός τη σeξουαλική ζωή των Ελλήνων;
4 years, 23 days ago
6

Σε μια τόσο πρωτόγνωρη φάση για τη γενιά μας όσο αυτή που βιώνουμε τώρα, πολλές παραδοσιακές αξίες και συνήθειες βρίσκονται υπό πρωτοφανή επανεξέταση.

Και το σ3ξ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτές. Η σ3ξουαλική πράξη καθ’ εαυτή περιλαμβάνει όλα αυτά που οι γιατροί προειδοποιούν πως μπορεί να συμβάλουν στη διασπορά του περίφημου κορονοϊού. Και εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα: Είναι τελικά όντως τόσο δραματικές οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας στη σ3ξουαλική ζωή των ανθρώπων;

Όλα αυτά λέγονται και μελετώνται εν μέσω δηλώσεων από πολλές εταιρίες πρ0φυλακτικών πως κατά το Μάρτιο του 2020, του μήνα δηλαδή που ο ιός εξαπλώθηκε ραγδαία στην Ευρώπη, αυτές ξεπουλάνε. Την ίδια ώρα αρκετοί υποστηρίζουν πως στο τέλος του χρόνου θα έχουμε αύξηση στις γεννήσεις σε όλον τον κόσμο καθώς τα ζευγάρια που μένουν σπίτι βρίσκουν στο σ3ξ μία εξαιρετική διέξοδο από τη ρουτίνα και τη βαρεμάρα.

Τι συμβαίνει τελικα; Κάνει περισσότερο σ3ξ ο κόσμος τώρα με την έξαρση της ασθένειας ή απλά στοκάρει πρ0φυλακτικά για πιο μετά όταν θα μπορεί να βγει, να κάνει διακοπές και να χαλαρώσει; Είναι σίγουρα μια περίπλοκη κατάσταση και αξίζει να δούμε μια σειρά από απόψεις σχετικά με τις σ3ξουαλικές σχέσεις εν καιρώ κρίσης.

Ο ψυχολογικός παράγων

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί μελετώντας παρόμοιες περιπτώσεις κρίσεων του παρελθόντος, ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου δεν κάνει σ3ξ όχι επειδή φοβάται μην κολλήσει αλλά επειδή η ανθρώπινη ψυχολογία αυτές τις μέρες είναι για πολλούς στο χαμηλότερο δυνατό σημείο.

Ένας άνθρωπος που βομβαρδίζεται όλη μέρα με κακές ειδήσεις, ακούει το μακρύ και το κοντό κάθε υποτιθέμενου εξπέρ για τις επιδημίες και περιτριγυρίζεται από άτομα που είναι πανικόβλητα,  πολύ φυσιολογικό είναι να έχει μειωμένη όρεξη για σ3ξ.

Οι ειδικοί προτείνουν να κλείσετε τα αυτιά σας σε πολλούς που εκφέρουν άποψη χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και να περιοριστείτε σε ολιγόλεπτες ενημερώσεις από τους αρμόδιους για την εξέλιξη και αντιμετώπιση του κορονοϊού. Εν ολίγοις…όσο λιγότερο παρακολουθείτε την ασυδοσία των μέσων ενημέρωσης τόσο λιγότερο στρες και τόσο καλύτερες οι πιθανότητες να διατηρήσετε τη σ3ξουαλική σας υγεία.

Τα ζευγάρια και τα ξεχωριστά δωμάτια

Κάποιοι γιατροί και ειδικοί που αποδεικνύονται λιγότερο ψύχραιμοι, βιάστηκαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να εκδώσουν συστάσεις ακόμα και για τα ζευγάρια που ζουν μαζί. Σε μια προτροπή που έχει συζητηθεί αρκετά, οι ειδικοί αυτοί όχι μόνο προέτρεψαν τα ζευγάρια να κάνουν λιγότερο σ3ξ αλλά και να κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια.

Αν και είμαστε σίγουροι πως οι περισσότεροι δεν πανικοβάλλονται τόσο που να ακολουθήσουν ένα τόσο ακραίο μέτρο, ψυχολόγοι και σ3ξολόγοι έσπευσαν να καθησυχάσουν λέγοντας κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικά αυστηρό και τραβηγμένο.

Προσθέτουν επίσης – οι αντίθετοι με το μέτρο αυτό – πως σε περιόδους όπως αυτές, η συντροφικότητα και το δέσιμο με το άλλο άτομο της σχέσης είναι πολύ πιο σημαντικά από την προστασία από έναν ιό που ακόμα δεν έχει αποδειχτεί αν έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Πολλά ζευγάρια θα χαρούν να ακούσουν και αυτή την προσέγγιση δεδομένου πως στις πρώτες βδομάδες της καραντίνας και των μέτρων της κυβέρνησης δεν ήταν λίγοι αυτοί που καταστροφολόγησαν και παρότρυναν για ένα εκτεταμένο –άνευ λογικής – μέτρο αποστασιοποίησης ακόμα και από τους συντρόφους μας.

Τέρμα στην «παρανομία»

Ψυχολόγοι και σ3ξολόγοι συμφωνούν πάντως πως υπάρχουν δύο κατηγορίες εραστών που βάλλονται περισσότερο από αυτή την κρίση. Είναι τα ζευγάρια που δε ζουν μαζί αλλά και αυτοί που συνδέονται «παράνομα», κρυφά από συντρόφους και γνωστούς.

Με το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινηθούν για να συναντηθούν με το ταίρι τους, νόμιμο ή παράνομο. Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα γι’ αυτούς που έχουν μάθει υπό κανονικές συνθήκες να κερατώνουν τους συντρόφους τους.

Πρώτον – και αυτονόητα – δεν μπορούν να συναντηθούν για να κάνουν σεξ με το τρίτο άτομο. Δεύτερον, δεν μπορούν να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να στείλουν μηνύματα με την ίδια άνεση καθώς είναι καθηλωμένοι στο σπίτι τους πιθανότατα με συντρόφους και οικογένεια. Και τρίτον γιατί φυσικά πρέπει να περνούν χρόνο με τους επίσημους συντρόφους τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ζήλειες, καυγάδες και διαφωνίες και με τις δύο μεριές. Δύσκολοι καιροί για αταξίες…

Στην εποχή της τεχνολογίας

Οι eραστές πάντως έχουν έναν ανέλπιστο σύμμαχο στις δύσκολες αυτές μέρες. Το skype, το snapchat και τα υπόλοιπα app για chatting έχουν αποκτήσει και μια νέα διάσταση. Ένα κοινό που τα χρησιμοποιεί για να κάνει s3x online, με κάμερα ή χωρίς.

Πολλά ζευγάρια δεν αρκούνται σε αυτά που προσφέρουν τα sites με τσ0ντες και προτιμούν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους σε πικάντικες πόζες. Πλέον αυτό είναι εφικτό καθώς όλα τα κινητά και τα laptop έχουν τουλάχιστον μία κάμερα που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη για τέτοιες περιπτώσεις.

Κάποια ζευγάρι το πάνε ένα βήμα παραπέρα, συμμετέχοντας ακόμα και σε σ3ξουαλικά πάρτι με webcams. Το σ3ξ μέσω βίντεο στο διαδίκτυο αποκτά και αυτό νέες προεκτάσεις μέσα στην κρίση. Οι eραστές που δεν μπορούν να κρατηθούν καταφέρνουν να βρίσκουν πάντα νέες διεξόδους και εύκολα ή δύσκολα ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία η λίμπιντο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ένα καλύτερο αύριο

Το γεγονός πως δεν μπορούμε να κάνουμε σ3ξ με το ταίρι μας ή περιστασιακά (γνωρίζοντας κάποιον εκτός σπιτιού) δε σημαίνει πως μένουμε αδρανείς. Εφαρμογές και site για φλερτ υπάρχουν πολλά και φαίνεται πως αρκετοί εν μέσω κρίσης έχουν στρωθεί στη δουλειά για τη μέρα που θα ξαναβγούμε στους δρόμους.

Οι εταιρίες λογισμικού που σχεδιάζουν και αναπτύσσουν σελίδες γνωριμιών αναφέρουν τεράστια αύξηση του αριθμού των χρηστών αλλά και του χρόνου παραμονής στα site. Είναι μια καλή ιδέα για να νικήσετε τη μονοτονία και την κατάθλιψη δεδομένου πως αρκετοί άλλοι σαν εσάς είναι κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους, μόνοι και με διάθεση για γνωριμία και κουβέντα. Στρώστε σήμερα το κρεβάτι του αύριο και βγείτε ξανά από την απομόνωση έτοιμοι για εκτόνωση.

Οι μεγάλοι τυχεροί της φάσης

Φαίνεται όμως πως μέσα στο γενικότερο πανικό υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που θα βγει κερδισμένο από αυτή την ιστορία. Και δεν είναι άλλοι από τους φανατικούς της τσ0ντας που είδαν αρκετές σελίδες πορνό να ξεκλειδώνουν δωρεάν τις premium κατηγορίες τους ή να κάνουν ειδικές προσφορές στα προγράμματά τους.

Άλλωστε, για τους φίλους του π0ρνό είναι μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής τους. Αυτή που δεν χρειάζεται να έχουν δικαιολογία για να κάτσουν σπίτι και να εξερευνήσουν τις αγαπημένες τους σελίδες ταινιών σ3ξ. Εκατομμύρια βίντεο από όλες τις κατηγορίες φαίνεται πως αυξάνουν τις προβολές τους γρηγορότερα από ποτέ.

Οι φίλοι των π0ρνό site θα πρέπει να θυμούνται πως ακόμα και όλη μέρα να βλέπουν τσόντα, υπάρχει τόσο δωρεάν ή επί πληρωμή π0ρνό στο ίντερνετ που θα μπορούμε να βλέπουμε έστω και αν ο κορονοϊός μείνει στις ζωές μας για πάντα.

Και οι μεγάλοι χαμένοι

Στην αντίπερα όχθη, μια ομάδα συμπολιτών μας φαίνεται πως τη χτύπησε σκληρά η μοίρα τη μέρα που η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μπήκε σε εφαρμογή. Πρόκειται για τους φίλους του πληρωμένου σ3ξ, αυτούς που είχαν τη βόλτα στο Μεταξουργείο, στο Βαρδάρη και στη Βριλησσού σαν αγαπημένο χόμπι.

Γι’αυτούς τα νέα δεν είναι καλά, καθώς τα στούντιο και οι οίκοι ανοχής είναι από τα πρώτα καταστήματα που έκλεισαν για υγειονομικούς λόγους. Πλέον αυτοί θα πρέπει να στραφούν αναγκαστικά στις συντρόφους τους ή στο ίντερνετ για να καλύψουν το δυσαναπλήρωτο κενό.

Φυσικά μπορούν να αναζητήσουν κάποια σελίδα με Webcam Live S3x, αυτές που συνδέεται κάποιος ζωντανά με ένα στούντιο στο οποίο οι πρωταγωνιστές συνομιλούν σε απευθείας μετάδοση και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες σελίδες και βρήκαμε έναν αρκετά καλό και κατατοπιστικό κατάλογο τους, μέσω του https://theporndude.com/el που συγκεντρώνει τις καλύτερες σελίδες από πολλές κατηγορίες π0ρνό.

 

Συνοψίζοντας….

Επειδή πολλά θα ακούσετε και θα διαβάσετε αυτές τις μέρες, εμείς κάναμε τη βρώμικη δουλειά και συλλέξαμε τις γνώμες και τις απόψεις των ειδικών. Δυστυχώς είναι πολύ νωρίς για να τεκμηριωθούν πολλά από αυτά με επιστημονικά δεδομένα και μελέτες. Αλλά όπως και να έχει, το να βρείτε μαζεμένες σε ένα κείμενο όλες τις προτάσεις, ιδέες και συστάσεις, μόνο καλό θα κάνει.  Επιγραμματικά λοιπόν, εν καιρώ κορονοϊού:

Το σ3ξ με τους συντρόφους σας, με τους οποίους μοιράζεστε την ίδια στέγη, είναι ασφαλές μιας και – θεωρητικά – και οι δύο εκτίθεστε στους ίδιους εξωτερικούς παράγοντες

Τα ζευγάρια που συγκατοικούν δεν έχουν κανένα λόγο να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια (όπως μερικοί υπερβολικά αυστηροί προειδοποιούν)

Το «δώρο» του ιού προς τους ανθρώπους είναι ο αυξημένος χρόνος που μπορούμε να περάσουμε με τους αγαπημένους μας. Αν μένετε με τον / την σύντροφό σας τότε φροντίστε να τον εκμεταλλευτείτε στο ακέραιο. Επενδύστε στη ζεστασιά και στο να έρθετε πιο κοντά στον άλλον ώστε μακροχρόνια η σχέση σας να βελτιωθεί, να έρθετε πιο κοντά με τον άλλο και γιατί όχι να βελτιώσετε και το σ3ξ μεταξύ σας

Αποφύγετε το περιστασιακό ή πληρωμένο σ3ξ. Όχι μόνο είναι δύσκολο να ξεφύγετε από τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι (ειδικά τις βραδινές ώρες που κυκλοφορεί ελάχιστος κόσμος) αλλά κάνοντας σ3ξ με κάποιον του οποίου τον κύκλο και τις επαφές δε γνωρίζετε καλά, εκθέτετε εσάς και τους οικείους σας σε μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης.

Αν δε μένετε μαζί με τον eρωτικό σας σύντροφο τότε είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε εναλλακτικούς τρόπους σ3ξ εξ αποστάσεως. Το τηλεφωνικό σ3x είναι πλέον παρελθόν με το σ3x μέσω skype, house party, whatsapp και άλλων εφαρμογών live chat να το διαδέχεται.

Επενδύστε τώρα για να κάνετε περισσότερο σ3ξ αύριο. Περισσότερος χρόνος στο σπίτι σημαίνει περισσότερη ώρα για βόλτες σε tinder, bumble, blendr, 3somer και άλλα δημοφιλή app γνωριμιών. Κάνοντας γνωριμίες τώρα και βάζοντας βάσεις ενώ έχετε άφθονο χρόνο στη διάθεσή σας, θα κουραστείτε λιγότερο όταν ξαναβγούμε όλοι από τα σπίτια μας.