Ρέθυμνο: 25χρονη νοσηλεύτρια πήγε εθελόντρια στη Θεσσαλονίκη – «Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγη όταν κινδυνεύουν συνάνθρωποι» (Photos)
1 year, 7 months ago
6

Η Άρτεμις Νικηφόρου, είναι η μικρότερη από τις δέκα νοσηλεύτριες που από την Κρήτη έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και το υγειονομικό σύστημα που πλήττεται από την πανδημία.

Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι μόλις 25 ετών και στον ελεύθερο χρόνο της θα μπορούσε κάλλιστα -εκτός από την αγαπημένη της ενασχόληση ως αθλήτρια στην άρση βαρών- να κάνει και καριέρα ως μοντέλο. Δεν κάνει όμως αυτό αλλά είναι «Σαμαρείτισσα» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και φυσικά δεν πληρώνεται γι’ αυτό, η αξία της είναι ανεκτίμητη.

Την περασμένη μόλις Παρασκευή, με συναδέλφους της από τον Ερυθρό Σταυρό, βρέθηκε μέσα στις λάσπες στη Χερσόνησο που μαστιζόταν από τις πλημμύρες. Μ’ ένα φτυάρι, καθάριζε σπίτια ηλικιωμένων και ξέθαβε αναμνήσεις μιας ζωής.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με την αθλήτρια του συλλόγου Αρκάδι Ρεθύμνου και εξήγησε πώς αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Μια αξιέπαινη κίνηση που «χειροκρότησε» όλη η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών.

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος», δήλωσε αρχικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Άρτεμις Νικηφόρου, η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής».

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας.