Σκύλος περιμένει σε ένα εστιατόριο χωρίς να μπορεί να πει ότι πεινάει. Αξίζει την προσοχή των ανθρώπων
3 years, 6 months ago
6

Η ερμηνεία των μηνυμάτων των πιστών συντρόφων μας είναι δύσκολη, αλλά από ένα αδέσποτο σκυλί που δείχνει μόνο την ανάγκη για φαγητό, δεν υπάρχουν μάτια που δεν μπορούν να το παρατηρήσουν.

Αν γυρίσουμε τη ματιά μας και τα προσέξουμε είναι παντού. Και είναι πολλά και είναι πολύ ταλαιπωρημένα σωματικά και ψυχικά. Και ζητιανεύουν τα αυτονόητα. Ένα κομμάτι φαγητό, λίγο νερό, ένα χάδι, λίγη προσοχή. Υποφέρουν σιωπηλά, δε μιλάνε, αλλά μπορούμε και διαβάζουμε αυτά που λένε. Και μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Ζούνε ανάμεσα μας και ζητούν αυτά που αναζητούμε και εμείς! Φαγητό, απολαύσεις και μια ζεστή γωνιά να κοιμηθούν.

Η αλήθεια είναι ότι τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν και θα είναι πάντα ένα παζλ για να μαντέψουμε τις σκέψεις τους.
Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όταν πρόκειται για λιμοκτονία και βλέποντας ένα σκυλί στο δρόμο να ψάχνει κάτι για φαγητό, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτή η έκφραση αντιπροσωπεύει απλώς την ανάγκη να τρέφονται από κάποιον που αγαπάει τον άνθρωπο.

Αυτό ακριβώς ήθελε να μοιραστεί ένας χρήστης του Twitter με τους οπαδούς του και έγινε viral. Η δημοσίευση είχε τον τίτλο «Πόσο άσχημο είναι να πεινάς και να μην είσαι σε θέση να το πεις» .

Όπως μπορείτε να δείτε, ένας αδέσποτος σκύλος περίμενε στα τραπέζια ενός εστιατορίου για να ικετεύσει – με τον τρόπο που τα σκυλιά ξέρουν να κάνουν – ακουμπώντας το κεφάλι του σε κάθε μια από τις καρέκλες για να δει αν κάποιος θα του έδινε μερικά από τα απομεινάρια τους. Αυτό εξόργισε το άτομο που μοιράστηκε την ιστορία.

Δεδομένης της κατάστασης, πολλοί χρήστες απάντησαν στην ιστορία και είναι σαφές ότι όλοι ευαισθητοποιήθηκαν στην ταπεινή στάση αυτού του πιστού μικρού σκύλου που περίμενε το φαγητό που κάποιος θα του δώσει.

«Πόσο άσχημο, έχει 5 αισθήσεις και δεν μπορεί να αντιληφθεί» είπε ένας χρήστης. Ένας άλλος επεσήμανε «Με σκότωσες. Ελπίζω να του έδωσαν λίγο και μετά κάποιος να τον έχει υιοθετήσει ».

Ωστόσο, ένας άλλος χρήστης με την ίδια δημοσίευση ανέφερε μια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της πείνας που ίσως όχι μόνο αισθάνεται αυτός ο σκύλος, αλλά πολλοί από αυτούς: « Μια καλή πρωτοβουλία είναι να έχετε μια τσάντα με κροκέτες. Ξέρω ότι το καλύτερο θα ήταν να τους σώσω ή να τους πάω σε ένα καταφύγιο, αλλά, όταν οι συνθήκες είναι περιορισμένες, όπως στην περίπτωσή μου, ακόμα κι αν είναι αγάπη και λίγο φαγητό ».

Χωρίς αμφιβολία, εάν πρόκειται για βοήθεια, ταΐστε τα με μερικές κροκέτες ή ίσως με τα υπολείμματα του φαγητού σας, μπορείτε να αλλάξετε την ημέρα τους. Πρέπει απλώς να είμαστε προσεκτικοί στα σήματά τους και να προσπαθούμε να τα κατανοήσουμε.

Το να μην τον αφήνεις να πεινάει πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τα σκυλάκια!

Ταΐστε τα αδέσποτα… από το φαγητό έστω που σας περισσεύει. Παλεύουν, προσπαθούν, απλά για να επιζήσουν.. Θα νιώσετε πιο όμορφα.

Πηγή; petsworld.gr