Τρόμος στον Ισημερινό: «Νεκρή» γυναίκα ξύπνησε την ώρα της κηδείας της – Χτυπούσε να της ανοίξουν
10 months, 14 days ago
6

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αφτιά τους οι συγγενείς της Μπέλα Μοντόγια όταν κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την άκουσαν να χτυπάει μέσα από το φέρετρό της για να της ανοίξουν.

Το περιστατικό συνέβη στον Ισημερινό και στην πόλη Μπαμπαχόγιο την Παρασκευή. Οι συγγενείς που πενθούσαν τον θάνατό της 76χρονης έμειναν άναυδοι όταν η «νεκρή» άρχισε να τους «καλεί».

 

 

Βίντεο δείχνει γιατρούς να φροντίζουν τη Μοντόγια αφού οι αγαπημένοι της συνειδητοποίησαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Μπορεί να φαίνεται καθαρά ότι αναπνέει καθώς την αφαιρούν το καπάκι από το φέρετρο και την τοποθετούν σε ένα φορείο.

«Το αριστερό της χέρι χτυπούσε την πλευρά του φέρετρου και έτρεμε», είπε ο γιος της Μοντόγια, Γκίλμπερτ Μπαλμπεράν, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ο γιος της ισχυρίζεται ότι η αφύπνιση πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις ώρες αφότου η μητέρα του ανακοινώθηκε νεκρή, με έναν ιατροδικαστή να της βγάζει ακόμη και πιστοποιητικό θανάτου.

Η αιτία του θανάτου της αναφέρθηκε ως καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Σύμφωνα με τον Μπαλμπεράν, η καρδιοαναπνευστική ανακοπή την έκανε να υποφέρει από καταληψία – μια κατάσταση που μοιάζει με ύπνωση που χαρακτηρίζεται από την ακαμψία του σώματος, τη μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και τις πιο αργές σωματικές λειτουργίες όπως η αναπνοή.

Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό του νοσοκομείου φέρεται να πίστεψε ότι είχε πεθάνει.

Η Μοντόγια νοσηλεύεται τώρα στο ίδιο νοσοκομείο που την κήρυξε νεκρή και ο γιος της λέει ότι είναι σε σταθερή κατάσταση.

«Η μητέρα μου παίρνει οξυγόνο. Η καρδιά της είναι σταθερή», δήλωσε. «Ο γιατρός της έσφιξε το χέρι και εκείνη αντέδρασε. Μου λένε ότι αυτό είναι καλό σημάδι γιατί σημαίνει ότι αντιδρά σιγά σιγά».

 pronews.gr

Ο Μπαλμπεράν περιέγραψε το γεγονός ως «θαύμα από τον Θεό», ενώ το Υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανέθεσε σε μια ομάδα να διερευνήσει γιατί εκδόθηκε λανθασμένα πιστοποιητικό θανάτου.