Ανατροπή τελευταίας στιγμής με τον θάνατο της Ελισάβετ: Δεν θα είναι Βασίλισσα η Καμίλα στο πλευρό του Καρόλου
1 year, 7 months ago
6

Στη θλίψη βυθίστηκε η Μεγάλη Βρετανία αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι, το απόγευμα της Πέμπτης 8/9.

 

Σε ανακοίνωσή του, το Παλάτι ανέφερε: «Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».

 

 

Διάδοχος στο θρόνο είναι ο γιος της Κάρολος, πλέον Βασιλιάς Κάρολος Γ‘. Υπό φυσιολογικές συνθήκες νέα βασίλισσα θα ήταν η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης έως σήμερα. Μόνο που κατόπιν συμφωνίας ο τίτλος της θα είναι «βασιλική σύζυγος».

Αυτή ήταν η επιθυμία και διαταγή της Ελισάβετ για να δώσει το πράσινο φως ώστε να παντρευτεί το ζευγάρι!

Σε ανακοίνωσή της για τα 70 χρόνια στο θρόνο, η Ελισάβετ Β’ ανακοίνωσε ότι ήθελε η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Ετσι, η Καμίλα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά που δεν ονομάζεται βασίλισσα.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Κάρολος, το 2010, είχε πει τα εξής για τον τίτλο της «βασίλισσας» αναφερόμενος στην Καμίλα: «Εντάξει… θα δούμε, έτσι δεν είναι; Θα μπορούσε να είναι και έτσι» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει την απόφαση.

 

Αλλαγές όμως έρχονται και για τους τίτλους του Ουίλιαμ και της Κέιτ, καθώς πλέον θα λέγονται δούκας και δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Καρόλου

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα», τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β’.

«Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους» είπε ο μεγαλύτερος γιος της Ελισάβετ Β’, ο οποίος τη διαδέχεται στον θρόνο της Βρετανίας.

Συμπλήρωσε ότι ανακούφιση τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του προσφέρουν ο σεβασμός και η στοργή που απολάμβανε η μητέρα του καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.

enimerotiko.gr