Αναβολές χειρουργείων λόγω κοροναϊού: Κραυγή αγωνίας από μητέρα που το μωρό της πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα
3 years, 5 months ago
6

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η κ. Αλίκη Στυλιαρά από το Μεσολόγγι, μητέρα ενός βρέφους 14 μηνών που αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργείο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η κ. Αλίκη Στυλιαρά από το Μεσολόγγι, μητέρα ενός βρέφους 14 μηνών που αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργείο. Ωστόσο, στην εποχή του κορωνοϊού τα χειρουργεία αναβάλλονται, με την ίδια να αγωνιά για τον χαμένο χρόνο που μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού της.

«Ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεται. Δεν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα, είναι πρόβλημα χιλιάδων γονιών. Το παιδί μου έχει διαγνωσθεί από 6 μηνών με νευροαισθητήρια βαρηκοΐα σοβαρού βαθμού. Πρακτικά κώφωση. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε μπει ήδη το εμφύτευμα και θα είχε ξεκινήσει ο αγώνας αποκατάστασης της ομιλίας του παιδιού. Έχει φτάσει 14 μηνών, δεν έχει μπει το εμφύτευμα, και δεν βλέπω να γίνεται άμεσα με τα μέτρα, αφού έχουν πάει ήδη πίσω τα χειρουργεία. Ήδη το συγκεκριμένο χειρουργείο έχει 3-4 μήνες αναμονή. Δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι οι γιατροί πότε θα μπορεί να γίνει το χειρουργείο. Στην πρώτη καραντίνα είχαν αναβληθεί τα χειρουργεία για εμφυτεύματα. Δεν θέλει πολύ να σκεφτούμε ότι θα αναβληθούν και σε αυτή την καραντίνα», είπε η κ. Στυλιαρά.

«Ο άνθρωπος ξεκινάει να ακούει από τη 16-17η βδομάδα της ζωής του, όταν είναι έμβρυο. Κάθε μέρα χαμένη χωρίς ακοή είναι αγώνας δρόμου να μπορέσουν να αποκαταστήσουν όσα έχασαν. Το κοχλιακό εμφύτευμα μπορείς να το βάλεις και τριών χρονών. Αλλά γνωρίζω περιπτώσεις παιδιών που έβαλαν κοχλιακό εμφύτευμα τριών ετών, και μέχρι τα 9 τους δεν είχαν πει ούτε συλλαβή. Ο χρόνος είναι σημαντικός. Δεν βάζεις το εμφύτευμα και τελειώνεις. Πρέπει το παιδί να μάθει να ακούει και μετά να αναπτύξει λόγο», εξήγησε η ίδια.

«Είμαστε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, μας έδωσαν δύναμη και θέλουν να μας βοηθήσουν, αλλά και αυτοί περιμένουν οδηγίες. Θεωρώ απαράδεκτο να αφήνουν το παιδί μου στη σιωπή. Θεωρώ απαράδεκτο να παρακαλώ για το αυτονόητο. Να ακούσει το παιδί μου. Από έξι μηνών που ήταν κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτό το άγχος, πότε θα μπορέσει να χειρουργηθεί το παιδί μου, να ακούσει. Οι αρμόδιοι ήξεραν ότι θα έρθει ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού και δεν έκαναν τίποτα για να εξοπλίσουν τα νοσοκομεία. Την νανουρίζω τα βράδια και απλά ανοιγοκλείνει τα χείλη της. Δεν έχει ακούσει τη φωνή μου ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που δεν θα αφήσουν το παιδί μου να με ακούσει; Ο χρόνος είναι πολύτιμος για αυτά τα παιδιά», συνέχισε έντονα συναισθηματικά φορτισμένη η κ. Στυλιαρά.

«Είμαστε συγκλονισμένοι προσωπικά και βιωματικά. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η πάθηση αν δεν αντιμετωπιστεί τη στιγμή που πρέπει, τότε ένα παιδί χάνει τη ζωή του, χάνει τη δυνατότητα να είναι λειτουργικός. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που απαγορεύει σε ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους λειτουργικά, επειδή οι ίδιοι οι κυβερνητικοί έχουν επιλέξει να μην αναλάβουν την ευθύνη τους. Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη άνθρωποι που πρέπει να χειρουργηθούν πάνε σε ιδιωτικές κλινικές. Είναι μια συγκλονιστική ιστορία, είναι η ζωή ενός ανθρώπου», σχολίασε από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σαφώς μας συγκλονίζει η κυρία, και το λέω ως πατέρας δύο παιδιών. Δεν είναι ώρα για πολιτική αντιπαράθεση. Είναι δεδομένο ότι το κράτος πρέπει να πράξει αυτά που πρέπει. Προβλήματα κληρονομήσαμε, αυτά παλεύουμε, για αυτό έγιναν προσλήψεις και αυξήθηκαν οι ΜΕΘ», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ.

«Θερμή παράκληση. Να μην αναβληθούν τα χειρουργεία για κοχλιακά εμφυτεύματα», είπε κλείνοντας η κ. Στυλιαρά.

in.gr