Δημητρακόπουλος: Τα λεφτά δεν είναι της Εύας Καϊλή – Τα πήγε σπίτι ο σύζυγός της
1 year, 2 months ago
6

Τη βασική κατεύθυνση της υπερασπιστικής γραμμής της Εύας Καϊλή παρουσίασε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα

Ξεκινώντας ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι τα χρήματα στις φωτογραφίες «είναι σοκαριστικά όπως τα βλέπουμε» ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα, ούτε ποιος τα έδωσε».

Αφού σημείωσε ότι συνομίλησε με την Εύα Καϊλή και μεταφέρει τις απόψεις, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι το συνολικό ποσό είναι από κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα, εκ των οποίων κρατούνται τέσσερις, μεταξύ των οποίων και η κα Καϊλή.

Δεν έχω δωροδοκηθεί

«Μου είπε ποτέ δεν έχω δωροδοκηθεί από το Κατάρ, αλλά και από κανέναν άλλο στη ζωή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος προσθέτοντας ότι «τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν έχουν καμία σχέση με την κα Καϊλή. Θα δώσει εξηγήσεις ο σύντροφός της για το ποιον αφορούσαν τα χρήματα».

Καμία σχέση με τα χρήματα

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης ο δικηγόρος της τόνισε ότι η θέση της κας Καϊλή είναι πως «δεν είναι δικά της τα χρήματα», ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι «μέρος των χρημάτων που δείξατε στις φωτογραφίες ήταν και της κας Καϊλή. Αλλά δεν έμενε μόνη της. Εκεί ήταν και ο σύντροφός της και θα δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν εκεί τα χρήματα».

«Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφος της τα έβαλε. H κα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα» ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος απαντώντας στα σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα για το πως «φυτεύτηκαν» τα χρήματα στο σπίτι της αφού όπως ισχυρίζεται η ίδια δεν είναι δικά της.

Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγο να δωροδοκήσει την Καϊλή

«Μίλησα με την κα Καϊλή. Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της, δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο» επανέλαβε ο κ. Δημητρακόπουλος προσθέτοντας με νόημα ότι «την προέλευση θα την εξηγήσει ο σύντροφός της. Ένα μέρος των χρημάτων βρέθηκαν στον πατέρα της. Τα είχε δώσει ο σύντροφός της».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγο να δώσει χρήματα για δωροδοκία στην κα Καϊλή, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας της ΕΕ (Ρομπέρτα Μετσόλα, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ).

Η έρευνα να στραφεί προς την Ιταλία

Μάλιστα ο κ. Δημητρακόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι για πολιτικούς λόγους καθαιρέθηκε από την αντιπροεδρία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υποστηρίζοντας ότι με καθαρά νομικούς όρους θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ανέφερε περισσότερες από μία φορές ότι αν δεν αποδειχτεί ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από το Κατάρ, θα καταρρεύσουν οι κατηγορίες  για δωροδοκία και κατ’ επέκταση για ξέπλυμα.

Σε συνέχεια μάλιστα της θέσης που διατύπωσε ότι τα χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή τα πήγε ο σύντροφός της, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι η έρευνα θα πρέπει να στραφεί προς την Ιταλία.