Αιγάλεω: Έκαναν έξωση και έβαλαν λουκέτο σε δημοτικό σχολείο
1 year, 7 months ago
6

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κτίριο είναι επί δεκαετίες νοικιασμένο αλλά υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιοκτήτες του.

Εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς βρήκαν σήμερα Δευτέρα το πρωί κλειδωμένες τις πόρτες στο 9ο Δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με όσα είπε γονέας στον ΑΝΤ1, «ήρθαν δικαστικοί επιμελητές το πρωί και έκλεισαν το σχολείο, έβαλαν λουκέτο και έτσι 90 παιδιά δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κτίριο είναι επί δεκαετίες νοικιασμένο αλλά υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιοκτήτες του.

  • Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν: Να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα κορίτσια ζητάει ο ΟΗΕ

«Το σχολείο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα αι είναι νοικιασμένο εδώ και 40 χρόνια. Υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2020 και υπάρχει δικαστική απόφαση για έξωση», είπε ο γονέας στην πρωινή εκπομπή του σταθμού.

Δεν έκαναν μάθημα τα παιδιά

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της περιοχής, είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση για το που θα πάνε τα παιδιά. Είχε σχεδιαστεί να πάνε σε ένα γειτονικό σχολείο, όπου όμως τα παιδιά δεν χωράνε σε αυτό, καθώς είναι μικρό».

Το υπουργείο κατηγορεί τον Δήμο

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες στον Δήμο Αιγάλεω για τις αρνητικές εξελίξεις, λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο να γίνονται αυτά, σε μια χρονιά που έχουμε πάρει εγκαίρως όλα τα μέτρα. Δεν έχουμε καμία ευθύνη για αυτό, δεν είναι αρμοδιότητα μας. Είναι ευθύνη του Δήμου. Λάβαμε γνώση για την έξωση και απευθυνθήκαμε στον Δήμο να μας ενημερώσει σε ποιο σχολείο θα μεταφερθούν τα παιδιά. Μας διαβεβαίωσαν από τον Δήμο πως έχει δοθεί παράταση δύο εβδομάδων στην έξωση και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Κόπτσης συμπλήρωσε ότι επικοινώνησε και προσωπικά με τον Δήμο και τον διευθυντή του γειτονικού σχολείου και ανέφερε ότι «αύριο το πρωί θα είναι έτοιμο το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω να πάνε τα παιδιά, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει αύριο έστω και με διπλή βάρδια, γιατί δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μια ημέρα».