Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των μαθητών
3 years, 6 months ago
6

Κουκουλοφόροι έσπασαν στάση λεωφορείου – Χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στην πορεία – «Εγκλωβίστηκαν»  στη Διονυσίου Αεροπαγίτου κάποιοι μαθητές έπειτα από κυνηγητό με την αστυνομία

Παρέλυσε σήμερα το κέντρο, καθώς πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα τρεις πορείες.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ!

Πριν λίγο μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μαθητών με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης,  ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν στάση λεωφορείου.
Στο μεταξύ για «εγκλωβισμένοι»  στη Διονυσίου Αεροπαγίτου έπειτα από κυνηγητό με την αστυνομία βρέθηκαν κάποιοι μαθητές από την πορεία.

Η κίνηση στους δρόμους στο κέντρο ήταν για γερά νεύρα, καθώς κλειστές ήταν πολλές κεντρικές αρτηρίες λόγω των συγκεντρώσεων.
Κλειστός ήταν και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της αστυνομίας.

Νωρίτερα, πορεία από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι «οι δημόσιες δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ», ενώ οι οργανικές θέσεις του προσωπικού των νοσοκομείων είναι χιλιάδες.

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς και αυξήσεις στα νυκτερινά και τις αργίες, σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού και ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
Κλειστές ήταν  η λεωφόρος Αμαλίας, η Σταδίου  και η  Πανεπιστημίου, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, λόγω των δύο συγκεντρώσεων.

IMG_9681