Γαλλία: Διαδηλωτές εισβάλλουν σε μπουτίκ πολυτελείας- «Να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι»
10 months, 9 days ago
6

Περισσότεροι από 100 σιδηροδρομικοί διαδήλωσαν σε δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται μπουτίκ πολυτελείας.

Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες στις πόλεις της Γαλλίας για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 συνεχίζονται αμείωτο ρυθμό.

Το Παρίσι έγινε και πάλι το κεντρικό θέρετρο των διαδηλώσεων, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία  κατά μήκος της καθορισμένης διαδρομής διαμαρτυρίας κι ορισμένοι διαδηλωτές που κρατούσαν αναμμένες φωτοβολίδες κατευθύνθηκαν για το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει την Παρασκευή αν θα ακυρώσει οποιοδήποτε ή όλα τα μέρη του σχετικού νόμου.

Απέναντί τους ήταν ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί έξω από το κτίριο, όπου ώρες πριν από την έναρξη της πορείας άλλοι διαδηλωτές είχαν πετάξει σακούλες με σκουπίδια.

Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η κύρια πορεία, περισσότεροι από 100 σιδηροδρομικοί διαδήλωσαν σε δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται μπουτίκ πολυτελείας, εισβάλλοντας στα γραφεία του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH και πηγαίνοντας στον πρώτο όροφο πριν βγουν.

Ο Fabien Villedieu της Ένωσης Sud-Rail δήλωσε ότι η LVMH “θα μπορούσε να μειώσει όλες τις τρύπες” στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Γαλλίας. «Επομένως, μία από τις λύσεις για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι η καλύτερη αναδιανομή του πλούτου και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι».

Ο Bernard Arnault, επικεφαλής της LVMH, “είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, οπότε θα μπορούσε να συνεισφέρει”, δήλωσε ο Villedieu.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν για να εμποδίσουν βανδάλους να καταστρέψουν ένα κατάστημα, ενώ 15 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Χιλιάδες διαδήλωσαν επίσης στην Τουλούζη, τη Μασσαλία και αλλού. Οι εντάσεις αυξήθηκαν στις διαδηλώσεις στη Βρετάνη, κυρίως στη Νάντη και τη Ρεν, όπου κάηκε ένα αυτοκίνητο.