Γυναίκα τερματοφύλακας ξεσπά: «Μου ζητάνε να αποδείξω ότι… δεν είμαι άντρας»
2 years, 4 months ago
6

Αδιανόητο: Ιρανή τερματοφύλακας κλήθηκε να αποδείξει ότι… δεν είναι άντρας

 

Πυρά κατά της Ομοσπονδίας της Ιορδανίας, εξαπέλυσε η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας γυναικών του Ιράν, Ζοχρέ Κουνταεΐ μετά την καταγγελία που έγινε εναντίον της για εξακρίβωση του φύλου της.

Ειδικότερα, το Ιράν είχε πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Κυπέλλου Ασίας 2022 μετά την επικράτηση κόντρα στην Ιορδανία με 4-2 στα πέναλτι. Οι Ιορδανοί έκαναν ένσταση και στοχοποίησαν την τερματοφύλακα Ζοχρέ Κουνταεΐ, κάνοντας λόγο πως πρόκειται για άντρα.

Μάλιστα, μετά την πρόκριση του Ιράν στην τελική φάση του Κυπέλλου Ασίας 2022 ύστερα από τη νίκη 4-2 στα πέναλτι, η Ιορδανία απέστειλε επιστολή στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Ασίας (AFC),  ζητώντας έλεγχο επιβεβαίωσης φύλου για τη συγκεκριμένη παίκτρια. Η AFC απάντησε αρνητικά, ωστόσο η ΠΟ Ιορδανίας απάντησε και ζήτησε εκ νέου έλεγχο.

Ιρανή τερματοφύλακας: «Είμαι γυναίκα. Αυτό είναι bullying από την Ιορδανία»

Η τερματοφύλακας ξέσπασε σήμερα κατά της Ομοσπονδίας της Ιορδανίας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για bullying, καθώς και ότι θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό: «Είμαι γυναίκα. Αυτό είναι bullying από την Ιορδανία. Θα κάνω μήνυση στην Ομοσπονδία της Ιορδανίας», υποστήριξε μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

 

 

 

Η Ζοχρέ Κουνταεΐ