Η Μόσχα είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει το Παρίσι για την απειλή για τρομοκράτες
3 years, 4 months ago
6

Χθες, στη Νίκαια, 21χρονος αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους σε εκκλησία, φωνάζοντας «Ο θεός είναι μεγάλος».

Η Μόσχα είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει το Παρίσι για την απειλή για τρομοκράτες από τον Βόρειο Καύκασο, ωστόσο η Γαλλία εξακολουθούσε να τους δέχεται σαν «μαχητές της ελευθερίας», ακόμη και να διασφαλίζει υπηκοότητα σε κάποιους από αυτούς, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Όλεγκ Σιρομολότοφ.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik μετά τις χθεσινές επιθέσεις στη Γαλλία, ο ίδιος ανέφερε:

«Ως προς το ζήτημα της ριζοσπαστικοποίησης, μπορώ να σας πω πως είχαμε επανειλημμένως προειδοποιήσει τους Γάλλους εταίρους μας για τους κινδύνους που προέκυπταν από τρομοκράτες με καταγωγή το Βόρειο Καύκασο, ωστόσο εκείνοι τους αποδέχονταν σαν “μαχητές της ελευθερίας».

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «πολλοί από αυτούς τους δήθεν μαχητές της ελευθερίας βρήκαν καταφύγιο στη Γαλλία και κάποιοι από αυτούς έγιναν μάλιστα πολίτες της χώρας».

Ο ίδιος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η αντιτρομοκρατική συνεργασία στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Παρισιού.

«Έχουμε καταφέρει να αναγνωρίσουμε αριθμό συγκεκριμένων πεδίων για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της ριζοσπαστικοποίησης, του οργανωμένου εγκλήματος και του εμπορίου ναρκωτικών. Έχουμε επίσης σχεδιάσει περαιτέρω βήματα για τη διασφάλιση της ασφάλειςα στις μεταφορές και σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις» τόνισε.

pentapostagma.gr