Η Volkswagen εκτοξεύει ελληνικό νησί με επένδυση μαμούθ
3 years, 5 months ago
6

Volkswagen επένδυση: Σε ελληνικό νησί θα επενδύσει η εταιρία 20 εκατομμύρια ευρώ μεταμορφώνοντάς το σε «πράσινο» προορισμό.

Για ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που θα λάβει χώρα σε ελληνικό νησί κάνει λόγο ο Βηματοδότης, που αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο την προσεχή Τετάρτη. Την επένδυση θα κάνει η Volkswagen στην Αστυπάλαια, μεταμορφώνοντάς την σε «πράσινο» και «έξυπνο» νησί.

Όπως αποκαλύπτει η γνωστή στήλη πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας Wolkswagen. Όπως αναφέρεται το έργο συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, την πράσινη ενέργεια, τη διαμοιραζόμενη συγκοινωνία και αυτοκίνηση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα την αυτόνομη οδήγηση.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην «Βηματοδότη»:

«Την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ένα εμβληματικό έργο. Τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» και «έξυπνο» νησί. Πρόκειται για επένδυση της Wolkswagen, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ένα έργο μοναδικό στον πλανήτη, το οποίο συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, την πράσινη ενέργεια, τη διαμοιραζόμενη συγκοινωνία και αυτοκίνηση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα την αυτόνομη οδήγηση. svg%3E

Το πρότζεκτ από μόνο του είναι πρωτοποριακό, αλλά έχει και την προστιθέμενη αξία ότι καθιστά την Ελλάδα προορισμό ελκυστικών καινοτόμων επενδύσεων, όπως συμβαίνει και με άλλες επενδύσεις διεθνών κολοσσών, π.χ. της Microsft. Περίπου έναν χρόνο προετοίμαζε το έδαφος ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, όχι επειδή έφερνε δυσκολίες η εταιρεία, αλλά εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αρχικά η παρουσίαση ήταν να γίνει στην Αστυπάλαια, αλλά εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στη Γερμανία μεταφέρθηκε στο Ζάππειο, αλλά σύντομα ακυρώθηκε και αυτή η τοποθεσία. Στο τέλος επιστρατεύτηκε η τεχνολογία. Η σημασία που δίνει η γερμανική πλευρά στο έργο φαίνεται από το γεγονός ότι έχει εμπλακεί από την αρχή προσωπικά ο δρ Ντις, διευθύνων σύμβουλος της FW».

pagenews.gr