Κοτανίδου : Σε καμία περίπτωση δεν θα κάναμε αυτό που έκαναν οι Ελβετοί- Εντατικές και εκτός ΜΕΘ
3 years, 4 months ago
6

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην δούμε σκηνές Ιταλίας», ανέφερε η κ. Κοτανίδου

H Αναστασία Κοτανίδου καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας μίλησε για το τι θα γινόταν αν η Ελλάδα ξέμενε από ΜΕΘ, όπως έγινε στην Ελβετία, η οποία μάλιστα προχώρησε σε αποφάσεις που όχι μόνο έγιναν viral, αλλά προκάλεσαν και σοκ.

Η καθηγήτρια, σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τα όσα ανέφερε για την Ελβετία ο συνάδελφός της, καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το ζήσουμε. Οι εντατικολόγοι δεν θα δώσουν απλά μάχη (…) Εμείς θα ανοίγαμε περισσότερα κρεβάτια εντατικής και εκτός των μονάδων Εντατικής των Νοσοκομείων όπως έγινε στην Ιταλία»  ανέφερε η κ Κοτανίδου

Τόνισε, ωστόσο, πως στην Ελλάδα δεν είμαστε και πολύ μακριά από το να βρεθούμε στο «κόκκινο» και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να μην δούμε σκηνές Ιταλία.

Προειδοποίησε ακόμη πως τα Χριστούγεννα ο κοροναϊός θα είναι παρών στη χώρα μας και να μην προετοιμαζόμαστε για «ξέφρενα πάρτι».

in.gr