Ο Κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πλασματική αύξηση των κρουσμάτων: «Μόλις το 3,6% των τεστ βγαίνει θετικό!» (upd)
3 years, 5 months ago
6

(Αρχικό κείμενο 21:26) Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πως για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών οφείλεται σε σημαντικό ποσοστό η αύξηση των τεστ, αφού δήλωσε πως μόλις το 3,6% των τεστ βγαίνουν θετικά. Παρ’ολα αυτά επέμεινε στην επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

«Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες οι καλύτερες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα είναι μαζί με τις καλύτερες χώρες ως προς τον αριθμό τεστ.
Ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό θετικών στα τέστ που κάνουμε. Η Ελλάδα είναι «πράσινη» στο 3,6% μαζί με Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες».

Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε(!) την επιβολή νέων μέτρων. «Ο βασικός μας σκοπός είναι να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών.

Προχωρήσαμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους για τους ασυνείδητους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να προσφέρουν μια επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια που συστήνουν οι ειδικοί», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στο βάθος του τούνελ αχνοφαίνεται η ελπίδα που δεν είναι άλλη από ένα εμβόλιο. Έχουμε σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό όσοι πρέπει και όσοι θέλουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης να το κάνουν. Δεν πρέπει να συμπέσει μία έξαρση της γρίπης με τον κορωνοϊό. Προσθέσαμε με μεγάλη ταχύτητα κλίνες στο ΕΣΥ», συμπλήρωσε.

pronews.gr