Εδώ και μερικές ώρες ένα βιντεάκι που ανήρτησε ο Αρκτούρος στη σελίδα του στο Facebook, με το ορφανό αρκουδάκι, Θωμά, έχει γίνει viral.
1 year, 10 months ago
6

Εδώ και μερικές ώρες ένα βιντεάκι που ανήρτησε ο Αρκτούρος στη σελίδα του στο Facebook, με το ορφανό αρκουδάκι, Θωμά, έχει γίνει viral.

Ο Θωμάς ο Survivor, όπως τον είχαν αποκαλέσει όταν διασώθηκε, είναι ένα ορφανό αρκουδάκι, που κατάφερε να επιβιώσει χωρίς τη μαμά του περιπλανώμενος μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του, όπως σημείωνε ο arcturos.gr, μεγάλωσε πια και περνάει ξέγνοιαστος το καλοκαίρι του τρώγοντας κεράσια.

  • Διαβάστε επίσης: Αρκούδα ανοίγει τις πόρτες αυτοκινήτου και… κλέβει σνακ για τα μικρά της

Υπενθυμίζεται ότι το αρκουδάκι είχε σωθεί στις αρχές Μαΐου σε ηλικία μόλις τριών μηνών, έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, που ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου.

Ένας μικρός μαχητής

Μάλιστα, οι κάτοικοι τον βάφτισαν Θωμά γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά και κατάφερε να επιβιώσει κόντρα στις κακουχίες. Ο μικρός έχασε τη μαμά του και περιπλανιόταν μόνος του για τουλάχιστον 2-3 μέρες, σε μια ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτιόταν από το μητρικό γάλα. Παρόλα αυτά, εκείνος κατάφερε να επιζήσει, τρώγοντας καρπούς και χόρτα, και έγινε ο μοναδικός, από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο Αρκτούρος ως σήμερα, που έζησε τόσες μέρες χωρίς τη μαμά του.

Σήμερα, 5 και πλέον μηνών, εμφανώς μεγαλωμένος, υγιής αλλά το ίδιο χαριτωμένος, ο Θωμάς απολαμβάνει τα κεράσια του. Πηγή: www.rosa.gr