Ο Τραμπ καυχιόταν ότι είχε «πληροφορίες» για τη σεξουαλική ζωή του Μακρόν
1 month, 7 days ago
6

Δεν είναι σαφές αν το σχετικό έγγραφο που κατέσχεσε το FBI κατά τη διάρκεια της επιδρομής στην έπαυλη του Τραμπ σχετίζεται άμεσα με την προσωπική ζωή του γάλλου προέδρου.

Στον κατάλογο του FBI με τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ, το Νο.1 στοιχείο που αναφέρεται ως αποκλειστικό σχετίζεται με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρει το Rolling Stone, ο Τραμπ καυχιόταν σε μερικούς από τους στενότερους συνεργάτες του -τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο- ότι γνώριζε παράνομες λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αλήθεια ή πάλι ψέματα;

Δεν είναι σαφές αν το σχετικό έγγραφο που κατέσχεσε το FBI κατά τη διάρκεια της επιδρομής στην έπαυλη του Τραμπ σχετίζεται άμεσα με την προσωπική ζωή του γάλλου προέδρου.

  • Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Άκρως απόρρητο υλικό οδήγησε στην έρευνα του FBI στην κατοικία Τραμπ

Όπως, όμως, σημειώνει το Rolling Stone, μεταξύ των ντοκουμέντων που κατέσχεσε το FBI κατά την πρόσφατη έφοδό του στο θέρετρο του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, περιλαμβανόταν κι ένας φάκελος με την ετικέτα: “info re: President of France”, χωρίς να έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το περιεχόμενό του συνέλεξαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ή αν είναι απόρρητο.

Πάντως μία από τις πηγές του περιοδικού ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες αναφορικά με αυτά που γνώριζε για τον Μακρόν. Άλλωστε ο ίδιος έχει τη φήμη ανθρώπου που διασπείρει κουτσομπολιά κι έτσι «είναι δύσκολο να πει κανείς» αν ο Τραμπ «έλεγε βλακείες».

Η προβληματική σχέση τους

Εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Rolling Stone.

Η σχέση του Τραμπ με τον Μακρόν έχει υπάρξει πολλές φορές ασταθής, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει κάποτε τον Γάλλο ομόλογό του «δικό μου άνθρωπο», προτού οι δυο τους έρθουν σε ρήξη κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ αρχικά σηματοδότησε την υποστήριξή του προς την προεδρική αντίπαλο του Μακρόν το 2017, προσκαλώντας την ακροδεξιά εθνικίστρια Μαρίν Λεπέν στον Πύργο Τραμπ και επαινώντας την σε συνεντεύξεις.

  • Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το έγγραφο που αιτιολογεί την έρευνα στο σπίτι του Τραμπ

Ο Μακρόν, ωστόσο, τον προσκάλεσε στο Παρίσι την ίδια χρονιά για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, με τον Τραμπ να εντυπωσιάζεται σε τέτοιο βαθμό από τη στρατιωτική παρέλαση, ώστε παρήγγειλε να διοργανώσουν ανάλογη στην Ουάσιγκτον.

Αλλά η σχέση τους πήρε την κάτω βόλτα όταν ο Μακρόν απείλησε να αποκλείσει τον Τραμπ από μια κοινή διακήρυξη ενότητας της G7. Ο Μακρόν προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους το 2019 και είπε ότι θα στείλει στον Τραμπ ένα νέο «δέντρο φιλίας», για να φυτευτεί στον Λευκό Οίκο, αν και αυτό δεν φαίνεται να βοήθησε πολύ τα πράγματα. Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μακρόν για «πολύ, πολύ άσχημες» δηλώσεις στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ. Η πρώην βοηθός του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, έγραψε επίσης στο βιβλίο της ότι ο Τραμπ αποκαλούσε κατ’ ιδίαν τον Μακρόν «λαπά» και σχολίαζε ότι ο Γάλλος ηγέτης ήταν «εξήντα κιλά μανίας».

in.gr