Πέτσας για Τουρκία: Η υπομονή εξαντλήθηκε – Η Ευρώπη εξαπατήθηκε
3 years, 4 months ago
6

«Η Ευρώπη κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω»

«Νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε έναν τίτλο στο κλίμα που υπάρχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής. Αυτός ο τίτλος είναι “Η υπομονή εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε”» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Αυτό φαίνεται ακόμα από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών και του Γάλλου ομόλογό του, οι οποίοι φαίνεται να βάζουν ένα χρονικό ορίζοντα στην Τουρκία για να αλλάξει συμπεριφορά” ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Η υπομονή εξαντλήθηκε. Η Ευρώπη κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω, με καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων άλλα και με πλαίσιο κυρώσεων, με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η Τουρκία αν συνεχίσει τη συμπεριφορά των τελευταίων εβδομάδων“, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, δε, ότι η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή να πάρει την οικονομική ενίσχυση και να συμμορφωθεί ή να υποστεί κυρώσεις.

Σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα για επέκταση στα 12 μίλια σημείωσε ότι το πλέγμα είναι πιο σύνθετο: κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπως εξήγησε “κυριαρχία στα 6 ναυτικά μίλια με μελλοντική επέκταση στα 12 και κυριαρχικά δικαιώματα, δηλ. την υφαλοκρηπίδα, που είναι το μοναδικό προς συζήτηση θέμα με την Τουρκία“. “Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

enikos.gr