Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Συγκλονίζει το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους Έλληνες
3 years, 4 months ago
6

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πάντα έτοιμες να παρέχουν ασφάλεια στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε από τη Λάρισα ο Κωνσταντίνος Φλώρος, την ώρα που μαίνεται η ένταση με υπαιτιότητα της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε τη Λάρισα, όπου βρέθηκε στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν αυτό για το οποίο υπάρχουν, δηλαδή παράγουν ασφάλεια για το ελληνικό κράτος».

Παράλληλα, είπε ότι «υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία, όλα αυτά στα οποία έχει αναφερθεί κατά κόρον η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας», στέλνοντας το μήνυμα πως «οφείλουν όλοι οι Έλληνες να είναι ήσυχοι και όλα θα πάνε καλά».

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σημειώνεται πως οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν κάθε κίνηση του Oruc Reis, αλλά και του τουρκικού στόλου.

Γνώριζαν και γνωρίζουν, ανά πάσα ώρα πού βρίσκονται τα τουρκικά πλοία αλλά και τα τουρκικά υποβρύχια.

Ήξεραν για παράδειγμα την Τετάρτη το μεσημέρι ότι το Oruc Reis είχε φθάσει 20 ν.μ. από το Καστελόριζο, παρά το γεγονός ότι είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του.

Γνώριζαν τέλος και τις συνεχείς προσπάθειες των Τούρκων να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

tromaktiko.gr