Roland Garros: Δεν έχει αντίπαλο ο Ναδάλ! Στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ.
3 years, 5 months ago
6

Στον τελικό του Roland Garros προκρίθηκε ο Ράφα Ναδάλ. Ο “βασιλιάς” του χώματος νίκησε με 3-0 σετ τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον πρώτο ημιτελικό και θα διεκδικήσει την Κυριακή (11/10-16.00) τον 20ο Grand Slam τίτλο του.

Ο Ισπανός τενίστας ήταν εντυπωσιακός σ’ ακόμα ένα παιχνίδι και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό δίχως να έχει χάσει ακόμα ούτε ένα σετ στη διοργάνωση.

Ο Σβάρτσμαν, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο χώμα, προσπάθησε να του βάλει δύσκολα, αλλά δεν τα κατάφερε, ζορίζοντας τον μόνο στο τρίτο σετ.

Ο Ναδάλ επικράτησε 6-3, 6-3, 7-6(0) και πάει φουλ για τον 13ο (!) τίτλο του στο Roland Garros. Το ρεκόρ του στη διοργάνωση είναι πλέον 99-2 και δεν έχει ηττηθεί ποτέ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου συνολικά έχει παραχωρήσει μόνο τρία σετ!

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς. Αν καταφέρει (δεν έχει χάσει ποτέ στον τελικό) να σηκώσει την κούπα, θα είναι μια διπλά ιστορική στιγμή, καθώς θα φτάσει τον Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της λίστας των κατακτήσεων major.

Αυτός θα είναι ο 28ος major τελικός για τον αριστερόχειρα Ισπανό, που έχει χάσει στο τουρνουά μόνο από Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009) και Νόβακ Τζόκοβιτς (2015).

Ο Σβάρτσμαν, από την άλλη, δεν μπόρεσε να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, ωστόσο τη Δευτέρα θα κάνει την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης ως Νο.8.

www.newsit.gr