Σε αυτή τη χώρα σε φορολογούν αν έχεις σκύλο και… ποντάρουν στη μοναξιά του Covid-19
3 years, 4 months ago
6

Ο εν λόγω φόρος που εισέπραξαν ως καθαρό ποσό οι περιφέρειες της Γερμανίας απέφερε πέρυσι έσοδα 370 εκατομμυρίων ευρώ!

Είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ωστόσο η πανδημία δεν άφησε αλώβητο κανέναν και τώρα οι τοπικοί αξιωματούχοι της Γερμανίας είναι αντιμέτωποι με σχεδόν άδεια ταμεία. Σε τι ποντάρουν για να ανακάμψουν τα δημόσια έσοδα; Στην προοπτική ότι όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι σκέφτονται να πάρουν στο σπίτι τους ένα σκύλο συντροφιάς για να μπορέσουν να περάσουν πιο ευχάριστα και πιο… συντροφικά τη δύσκολη υγειονομική κρίση που φαίνεται ότι θα κρατήσει ακόμα αρκετά.

Σε αντίθεση με τη Βρετανία, τις ΗΠΑ ή (για να μην πάμε τόσο μακριά) και την Ελλάδα, οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Γερμανία οφείλουν να πληρώνουν ετήσια εισφορά για την κατοχή κατοικιδίων. Στο Βερολίνο, ο λογαριασμός ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως, ενώ και στο Μόναχο η επιβάρυνση υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Ο εν λόγω φόρος που εισέπραξαν ως καθαρό ποσό οι διάφορες γερμανικές περιφέρειες απέφερε πέρυσι έσοδα 370 εκατομμυρίων ευρώ! Και την τελευταία δεκαετία αυτό το ποσό ολοένα και αυξάνεται, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Η δημοτικότητα των σκύλων φυσικά αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς το να έχει κανείς σκύλο ήταν μια καλή αιτία για να μπορεί να κυκλοφορεί έξω ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, άρα οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι φέτος τα έσοδα θα εκτοξευθούν.

www.newmoney.gr