Σουδάν: Το βιολογικό εργαστήριο που κατέλαβαν οι παραστρατιωτικοί RSF χρηματοδοτούνταν από τους Μ.Γκέιτς και Α.Φάουτσι! Ποιο ήταν το αντικείμενο εργασίας του;
11 months, 22 days ago
6

Πριν τρεις ημέρες παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ότι μαχητές παραστρατιωτικών ομάδων στο Σουδάν κατέλαβαν ένα κεντρικό δημόσιο εργαστήριο στο οποίο υπάρχουν δείγματα εξαιρετικά μολυσματικών ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά, το οποίο όμως αργότερα αποκαλύφτηκε πως χρηματοδοτούνταν από τις ΗΠΑ (CDC), τον Μπιλ Γκέιτς και τον Άντονι Φάουτσι.

Η φράση αυτή σήμαινε πως οι αρρώστιες οι οποίες κρύβονταν εντός του εργαστηρίου ήταν εκτός από μολυσματικές, πολύ επικίνδυνες και δύσκολα διαχειρίσιμες εάν «ξέφευγαν»…

Το ότι δείγματα ιών από μολυσματικές ασθένειες μπορούν ακόμα και να πωληθούν στην «μαύρη αγορά» σε υψηλές τιμές σε επικίνδυνες τρομοκρατικές ομάδες, είναι μία επίσης παράμετρος του τρόμου που πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Αν κάποιος αναλογιστεί ότι το Σουδάν έχει άμεση σχέση με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες, τότε ο κίνδυνος διάδοσης επικίνδυνων ασθενειών αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

«Οι τεχνικοί δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο εργαστήριο, κάτι που σημαίνει ότι το εργαστήριο δεν είναι σε θέση να λειτουργεί ως διαγνωστικό κέντρο και κέντρο αναφοράς. Φοβόμαστε επίσης μήπως τα άτομα που κατέλαβαν το εργαστήριο εκτεθούν κατά λάθος σε παθογόνους οργανισμούς που φυλάσσονται εκεί», είπε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι κατασκευάζουν και παράγουν βιολογικά όπλα σε διάφορες χώρες του πλανήτη όπως το Σουδάν και την Ουκρανία.

Σε μία εποχή, όπου «ξεφύτρωσε» από το πουθενά ένας ιός (Covid-19), o οποίος κατέστρεψε τις οικονομίες και ανάγκασε την πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη να «φυλακίσουν» τους πολίτες τους υπάρχει μία έντονη καχυποψία ως προς οτιδήποτε ασχολείται με την κατασκευή και διαχείριση ιών.

Αυτό που προκάλεσε όμως ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η κραυγή αγωνίας του ΠΟΥ. Σα να ήξερε ο ΠΟΥ ότι το εργαστήριο στο Σουδάν ήταν κέντρο ερευνών με πολύ επικίνδυνο αντικείμενο εργασίας.

 

 

 

 

 pronews.gr