Sputnik V: Πιθανή η έναρξη μαζικών εμβολιασμών στην Ρωσία από τα τέλη Οκτωβρίου!
3 years, 6 months ago
6

Το εμβόλιο Sputnik V ενδέχεται να διατεθεί σε ευρεία χρήση στη Ρωσία στο τέλος Οκτωβρίου έως στις αρχές Νοεμβρίου σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στη χώρα από το τέλος Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου» όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντιμιτρίεφ.

Υπενθυμίζεται ότι το RDIF χρηματοδοτεί το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε παγκοσμίως.

«Θεωρούμε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί προς ευρεία χρήση στην Ρωσία από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου» δήλωσε ο Νμτιτρίεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Όπως επισήμανε, η παραγωγή του εμβολίου θα έχει ως στόχο να καλύψει πρωτίστως τη ζήτηση στη Ρωσία.

Νωρίτερα σήμερα, το Υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε τη διενέργεια της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου στη χώρα.

Κανένας από τους 2.000 εθελοντές που εμβολιάστηκαν δεν έχουν μολυνθεί

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, κανείς από τους 2.000 εθελοντές που εμβολιάστηκαν με τις δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V δεν μολύνθηκαν με κορονοϊό, διαψεύδοντας έτσι σχετικά δημοσιεύματα.

Οι ισχυρισμοί κυκλοφορούν στο Telegram και αναφέρουν πως ορισμένοι από τους εθελοντές μολύνθηκαν παρότι είχαν εμβολιαστεί και άρα είχαν αναπτύξει αντισώματα στον ιό.

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ διευκρίνισε πως οι εθελοντές πρέπει να λάβουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου για να θεωρηθεί πως αναπτύσσουν αντισώματα «την τέταρτη, πέμπτη ημέρα (σ.σ. από τον εμβολιασμό). Σταθεροποιούνται την 15η ημέρα -στην καλύτερη περίπτωση- ή ακόμη και στην 21η ή και 28η ημέρα».

Μάλιστα, θεωρούνται εμβολιασμένοι μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου την 42η ημέρα αφότου έχουν λάβει την πρώτη δόση.

www.pronews.gr