Τέλος από τη Βουλή η Ζαρούλια – Είχε καταθέσει ψευδή βεβαίωση και τώρα… εισαγγελέας
3 years, 5 months ago
6

Την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, μετά τη διαπίστωση ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει επίσης στον εισαγγελέα φάκελο με τον οποίο θα ζητά την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της στη Βουλή.

Οι εξελίξεις με την Ζαρούλια

Ο Κώστας Τασούλας προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης, αφού είχε ζητήσει και λάβει από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής το σύνολο του φακέλου διορισμού της κ. Ζαρούλια

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ήταν από την αρχή παράνομος και ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η υπεύθυνη δήλωση που εκείνη προσκόμισε βεβαιώνοντας ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα, όπως προβλέπει ο νόμος για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν εξάλλου ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που ήλεγξε τα δικαιολογητικά γιατί δεν εντόπισε την καταφανώς ψευδή βεβαίωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

www.newsit.gr