Θύελλα αντιδράσεων από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»
3 years, 4 months ago
6

«Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου»  σχολίασε η Νέα Δημοκρατία στο πρωτοσέλιδο που επιχειρεί να συνδέσει τους Προέδρους του κόμματος και Πρωθυπουργούς με τη Χρυσή Αυγή

Σφοδρές αντιδράσεις εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, αλλά και απλών πολιτών προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», επιχειρώντας με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι…» να ταυτίσει τους Προέδρους της ΝΔ και Πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Στη σκιά, μάλιστα, της καταδίκης της τελευταίας ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά κυρίως της διαγραφής του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος αποκάλυψε με τη σειρά του τις ενστάσεις του αναφορικά με αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση Τσίπρα στον Ποινικό Κώδικα τον Ιούνιο του 2019, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες πλέον βουλευτές της Χρυσής Αυγής να τύχουν ευνοϊκότερων ποινών.
«Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Την ίδια ώρα, υπουργοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι έσπευσαν να αποδοκιμασουν το μήνυμα του πρωτοσέλιδου της «Αυγής» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρότι αυτό «πρωταγωνίστησε» στις πρώτες δύο θέσεις του ελληνικού twitter επί ώρες.

avgi2

avgi3avgi5avgi7

www.protothema.gr