Τσιτσιπάς: Στο δρόμο προς την κορυφή του Roland Garros
3 years, 6 months ago
6

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από το ντεμπούτο του Στέφανου Τσιτσιπά στο κυρίως ταμπλό του Γαλλικού Όπεν και στην 4η παρουσία του εκεί, βρίσκεται στα ημιτελικά έχοντας μπροστά του μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του.

Για να πανηγυρίσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, ο Στέφανος θα χρειαστεί να κερδίσει δύο από τους σπουδαιότερους τενίστες όλων των εποχών σε back to back.

Αρχικά, θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον κορυφαίο του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς (18:00GR) κι αν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση, ενδεχομένως στον τελικό να συναντήσει τον Βασιλιά του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ που είναι το μεγάλο φαβορί στον άλλο ημιτελικό κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Η πορεία του Τσιτσιπά στο Roland Garros αυτά τα χρόνια, επιβεβαιώνει και την εξέλιξη του Στέφανου ως τενίστα.

Τον Μαϊο του 2017 έπαιξε τον πρώτο του αγώνα στο κυρίως ταμπλό, αντιμετωπίζοντας τον γίγαντα της ATP, Ίβο Κάρλοβιτς στον 1ο γύρο κι ενώ προερχόταν από τρεις νίκες στα προκριματικά. Μετά από κλειστή μάχη απέναντι στον σαφώς πιο έμπειρο αντίπαλό του, ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 7-6(5), 7-5, 6-4 μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα.

Tην επόμενη χρονιά (2018), ο Στέφανος έκανε το επόμενο βήμα και σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Γαλλικό Όπεν, επικρατώντας του Κάρλος Τάρμπενερ με 7-5, 6-7(5), 6-4, 6-3 για τον 1ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς ήταν άτυχος καθώς έπεσε πάνω σε έναν από τους κορυφαίους χωμάτινους τενίστες των τελευταίων χρόνων και μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης, τον

Και φτάσαμε στο 2020. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πιο ώριμος και ισχυρός από ποτέ, πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία στην Πόλη του Φωτός.

Αν και στον 1ο γύρο, λίγο έλειψε να ηττηθεί από τον Ζαούμ Μουνάρ, πραγματοποιώντας ολική ανατροπή από 0-2 σετ, στη συνέχεια ο 22χρονος Αθηναίος ήταν εντυπωσιακός και ξεπερνούσε με άνεση και επιβλητικότητα τα επόμενα εμπόδια.

Τιμ από τον οποίον ηττήθηκε, μετά από απαιτητική μάχη, με 6-2, 2-6, 6-4, 6-4.

Κουέβας, Μπέντενε, Ντιμιτρόφ και Ρούμπλεφ, έφυγαν ηττημένοι με 3-0 από τον Τσιτσιπά, με τον Έλληνα άσο να προκρίνεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, γράφοντας ιστορία για το Ελληνικό τένις.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να φτάσει πολύ ψηλά σε ένα από τα πιο απαιτητικά τουρνουά στον κόσμο.

Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει για 6η φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας 3 ήττες και 2 νίκες απέναντι στον Θρυλικό Σέρβο ο οποίος έχει τεράστιο κίνητρο για τον τίτλο στο Παρίσι αφού θέλει να πλησιάσει τους δύο βασικούς του αντιπάλους, Φέντερερ και Ναδάλ, στη μάχη για τον GOAT.

Αν καταφέρει να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, ο Τζόκοβιτς θα γίνει ο μοναδικός στην ιστορία που θα έχει, τουλάχιστον από δύο τίτλους σε καθένα από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά.

Πηγή: Tennis24

www.sport24.gr