15 Μαγευτικά Ξενοδοχεία – Πρώην Κάστρα ανά τον Κόσμο
5 years, 21 days ago
6

 

Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο, σε μια εποχή ρομαντική, όπου οι ιππότες είχαν την τιμητική τους, περνώντας τις διακοπές σας σε ένα ξενοδοχείο πρώην κάστρο. Εάν μάλιστα πάντοτε ονειρευόσασταν να είστε πρίγκιπας ή πριγκίπισσα που ζούσε σε ένα επιβλητικό κάστρο, τώρα είναι η ευκαιρία η φαντασίωσή σας να γίνει πραγματικότητα τουλάχιστον για όσο διαρκούν οι διακοπές σας. Η Travelmyth, ως ο πιστός ταξιδιωτικός σας σύντροφος, ανακάλυψε για εσάς τα πιο εντυπωσιακά και μεγαλειώδη ξενοδοχεία πρώην κάστρα σε όλο τον κόσμο, ώστε να περάσετε τις πιο βασιλικές διακοπές που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.

 

Amberley Castle – A Relais & Chateaux Hotel σε Amberley, Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Amberley Castle στο δυτικό Σάσεξ, ένα κάστρο ηλικίας 900 ετών, που βρίσκεται σε μια ρομαντική τοποθεσία. Πίσω από τα τείχη ύψους 18 μέτρων οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν όμορφα διαμορφωμένους κήπους και μια μοναδική αίσθηση ηρεμίας, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να σκαρφαλώσουν στον προμαχώνα του κάστρου ή να παίξουν τένις. Τα 19 δωμάτια του ξενοδοχείου διατηρούν αναλλοίωτο τον ιστορικό χαρακτήρα του κάστρου ενώ διαθέτουν μια πολυτελή ατμόσφαιρα που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν βασιλιάδες.

 

 

Waterford Castle Hotel & Golf Resort σε Γουότερφορντ, Ιρλανδία –Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο έχει χτιστεί σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, στον ποταμό Suir της Ιρλανδίας σε ένα ιδιωτικό νησί, και αν και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Γουότερφορντ, είναι εντελώς απομονωμένο από την ενδοχώρα. Εάν μάλιστα ονειρεύεστε να κάνετε τον γάμο σας σε ένα ιρλανδικό κάστρο, τότε ο χώρος αυτός είναι ο ιδανικός. Το κάστρο κατασκευάστηκε πριν από 500 χρόνια και περνώντας τα τείχη, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την αίθουσα που είναι «ντυμένη» με πέτρα και ξύλο αλλά και τις αυθεντικές ταπετσαρίες. Η διακόσμηση των 19 καλαίσθητων δωματίων αντανακλά την ατμόσφαιρα του κάστρου όπως ήταν εκατοντάδες χρόνια πριν, προσφέροντας ταυτόχρονα γενναιόδωρα στους επισκέπτες όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

 

 

Zamek Reszel Kreativ Hotel σε Reszel, Πολωνία – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Το ξενοδοχείο Zamek Reszel Kreativ βρίσκεται στην Πολωνία και χρονολογείται στον 14ο αιώνα. Πρόκειται για ένα πρώην πλινθόκτιστο κάστρο, το οποίο το 1795 μετατράπηκε σε φυλακή. Ωστόσο, στις μεγάλες πυρκαγιές του 1806 και 1807 καταστράφηκε ολοσχερώς. Το 1822 έγιναν επισκευές και από το 1976 έως το 1985 το κάστρο λειτουργούσε ως ένας χώρος για καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκθέσεις. Από το 2001, οπότε έγινε και η τελευταία ανακαίνιση, το κάστρο στεγάζει ένα ξενοδοχείο το οποίο διαθέτει εστιατόριο, γκαλερί και μουσείο. Η μυστηριώδης και μοναδική ατμόσφαιρα του κάστρου με τη διακόσμηση γοτθικού πολωνικού ρυθμού, μια πανέμορφη γραφική πόλη στα πόδια του, αλλά και τα υπέροχα τοπία της Μαζουρίας, δημιουργούν μία αύρα που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.

 

 

Relais La Suvera σε Pievescola, Ιταλία – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Χτισμένο στους λόφους της Τοσκάνης στην Ιταλία, το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του υψηλής ποιότητας παροχές σε συνδυασμό με μια μοναδική εμπειρία ιστορικής πολυτέλειας. Είτε αναζητάτε μια ρομαντική απόδραση, έναν προορισμό για το μήνα του μέλιτος ή ένα μέρος για οικογενειακές διακοπές, το Relais La Suvera αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εσάς. Χρονολογείται στα βάθη του Μεσαίωνα, όταν το κάστρο το είχε στην ιδιοκτησία του ο άρχοντας της Σιένας. Τον 16ο αιώνα, το Suvera πέρασε έπειτα από δωρεά στα χέρια του πάπα Ιούλιου Β’ ο οποίος ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Μπαλντασάρε Περούτσι τη μεταμόρφωση του κάστρου σε μία Αναγεννησιακή βίλα. Εκτοτε, το Suvera άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες στο πέρασμα των χρόνων και σήμερα ανήκει στην οικογένεια Μάρκις Ρίτσι που το έχει μετατρέψει σε μια εντυπωσιακή εξοχική κατοικία.

 

 

Peckforton Castle σε Tarporley, Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Ένα κάστρο που σε μαγνητίζει στην καρδιά του Τσέσαϊρ στη βορειοδυτική Αγγλία το οποίο διαθέτει 48 εντυπωσιακά και μοναδικά σχεδιασμένα δωμάτια που συνδυάζουν την πολυτέλεια με τη σύγχρονη διακόσμηση. Η ιστορία του κάστρου αρχίζει το 1840 όταν ο βαρόνος John Tollemache κληρονόμησε 36.000 στρέμματα όπου βρίσκονταν τα χωριά Πέκφορτον και Μπίστον. Εκτοτε, το κάστρο χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σαν ένα πανδοχείο για παιδιά με σωματική αναπηρία που είχαν απομακρυνθεί από το Λονδίνο. Στο πέρασμα των χρόνων χρησιμοποιήθηκε για διαφορετικούς σκοπούς, όπως για γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών, για τη διοργάνωση επαγγελματικών συνεδρίων και γαμήλιων τελετών. Οι τωρινοί του ιδιοκτήτες ήταν αυτοί που το μετέτρεψαν στο πανέμορφο ξενοδοχείο που είναι σήμερα.

 

 

Parador de Alarcón σε Alarcon, Ισπανία – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Αυτό το επιβλητικό πέτρινο κάστρο δεσπόζει πάνω από το μεσαιωνικό χωριό Alarcón, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ισπανίας, το οποίο έχει κηρυχτεί ως μια τοποθεσία καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας. Διαθέτει παραδοσιακή επίπλωση και αυθεντικά ξύλινα δοκάρια αλλά και μοντέρνα στοιχεία. Πρόκειται για ένα κάστρο του 8ου αιώνα δίπλα στον ποταμό Júcar. Σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη το ξενοδοχείο αυτό είναι ιδανικό για ένα Σαββατοκύριακο ή και περισσότερες ημέρες, ώστε να έχετε τον χρόνο να βυθιστείτε ολοκληρωτικά στη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα.

 

 

Kinsterna Hotel σε Μονεμβασιά, Ελλάδα – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Εάν σκέφτεστε την Ελλάδα αποκλειστικά ως καλοκαιρινό προορισμό, το ξενοδοχείο αυτό είναι η απόδειξη ότι κάνετε λάθος, καθώς η χώρα διαθέτει πολλά ατμοσφαιρικά καταλύματα βγαλμένα μέσα από την ιστορία, τα οποία αποτελούν το ιδανικό χειμερινό καταφύγιο. Το Kinsterna Hotel διαθέτει μπουτίκ διακόσμηση και καταπληκτική θέα στο κάστρο της Μονεμβασιάς και τη θάλασσα του Αιγαίου. Η αρχική κατασκευή λέγεται ότι είχε γίνει κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα και με το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821 ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Ιμπραήμ Μπέι, το παραχώρησε στις οικογένειες Ρίτσου και Καπιτσίνη. Η Λίνα Καπιτσίνη έζησε σε αυτό το αρχοντικό μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70 και μετά τον θάνατό της αυτό ερείπωσε. Το 2006 το αρχοντικό ανακαινίστηκε και το 2010 μετατράπηκε σε μπουτίκ ξενοδοχείο. Τα Οθωμανικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως οι μεγάλες καμινάδες και τα τζάκια διατηρούνται ακόμη και σήμερα αναμεμειγμένα ωστόσο με βυζαντινά και ενετικά στοιχεία.

 

 

Hôtel Château de Castel Novel – Les Collectionneurs σε Varetz, Γαλλία – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Όταν μιλάει κανείς για μεσαιωνικά κάστρα δεν θα μπορούσε να παραλείψει να αναφερθεί στους πανέμορφους πύργους της Γαλλίας. Το Château de Castel Novel είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ιδανικό για τους λάτρεις της λογοτεχνίας. Χτισμένο σε μια εκπληκτική έκταση 99 στρεμμάτων, το κάστρο αυτό απέχει περίπου δέκα λεπτά από την πόλη Brive-La-Gaillarde. Διαθέτει 27 δωμάτια και σουίτες με ανέσεις υψηλών προδιαγραφών και με ποικιλία στη διακόσμηση. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και τα περισσότερα χαρακτηριστικά του χρονολογούνται στον 18ο αιώνα. Αφού άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες τελικά κατέληξε στον Ενρί Ντε Ζουβενέλ, δημοσιογράφο και πολιτικό που είχε παντρευτεί τη διάσημη μυθιστοριογράφο Κολέτ. Μάλιστα η ατμόσφαιρα του κάστρου την ενέπνευσε τόσο πολύ που έγραψε εκεί κάποια από τα μυθιστορήματά της.

 

 

Castle Hotel & Spa σε Tarrytown, ΗΠΑ – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Επόμενος σταθμός οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Castle Hotel & Spa που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Κομητείας Γουέσττσεστερ, σε απόσταση μόλις 30 λεπτών βόρεια του Μανχάταν. Το ξενοδοχείο αυτό δεσπόζει πάνω από τον ποταμό Χάντσον μέσα σε απέραντες εκτάσεις περιποιημένων κήπων και γηπέδων. Με περισσότερα από 100 χρόνια προϊστορίας αποτελεί το ιδανικό μέρος για να αποδράσετε στη μαγευτική Χρυσή Εποχή της Αμερικής. Η ιστορία του κάστρου αρχίζει πριν το τέλος του 20ου αιώνα όταν ο στρατηγός Χάουαρντ Κάρολ ένας αξιοσέβαστος δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και επιχειρηματίας, αγόρασε τη γη προκειμένου να χτίσει ένα σπίτι για την οικογένειά του. Μετά τον θάνατό του το 1916, η χήρα και τα δύο παιδιά του έμειναν στο κάστρο μέχρι το 1940, οπότε και νοικιάστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα σε τοπικό σχολείο. Το 1981 το κάστρο ανακηρύχθηκε σε ιστορικό ορόσημο και απαγορεύτηκαν οποιεσδήποτε αλλαγές στην εξωτερική του δομή. Μεταξύ του 1994 και του 1996 το κάστρο μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ στις αρχές του 2013 υπεβλήθη σε μία εκ βάθρων ανακαίνιση.

 

 

La Mamounia σε Μαρακές, Μαρόκο – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει μεγαλοπρεπή διαμονή που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το εντυπωσιακό κάστρο χτίστηκε τον 12ο αιώνα και προστατευόταν από τα μεσαιωνικά προπύργια του Μαρακές. Στη διάρκεια του 18ου αιώνα οι όμορφοι κήποι που στολίζουν τις εγκαταστάσεις δόθηκαν στον πρίγκιπα Αλ Μαμούν ως γαμήλιο δώρο και έκτοτε αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κάστρου. Το πολύτιμο παρελθόν του κάστρου σε συνδυασμό με την πλούσια Αραβοανδαλουσιανή κουλτούρα αντανακλώνται σε όλα τα χρώματα και τα υλικά. Από το 1923 έως σήμερα έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό επισκέπτες από όλο τον κόσμο καθώς και διάσημες προσωπικότητες.

 

 

The Witchery by the Castle σε Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο –Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Χτισμένο στο ιστορικό Βασιλικό Μίλι του Εδιμβούργου το Witchery by the Castle είναι ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη Σκωτία. Κατασκευάστηκε από τον Τζέιμς Τόμσον, έναν από τους πιο διάσημους ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Σκωτία, σε ένα ιστορικό κτίριο ακριβώς στην πύλη του κάστρου του Εδιμβούργου. Το ξενοδοχείο πήρε την ονομασία του από τις εκατοντάδες γυναίκες που είχαν καεί στην πυρά ως μάγισσες στο Castlehill στη διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα. Στεγάζεται σε ένα κτίριο του 16ου αιώνα, το Boswell’s Court, που πήρε την ονομασία του από έναν πρώην κάτοικο, τον Τζέιμς Μπόσγουελ. Οι σουίτες με τις αντίκες και η διακόσμηση εκείνης της εποχής θα βυθίσουν τους επισκέπτες σε μια γοτθική φαντασίωση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους.

 

 

Hotel Burg Wernberg σε Wernberg-Koblitz, Γερμανία – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Αυτό το μεγαλοπρεπές κάστρο χτίστηκε τον 13ο αιώνα και βρίσκεται στην καρδιά της πανέμορφης Βαυαρίας. Το κάστρο αυτό βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πόλη Wernberg-Köblitz σε βολική απόσταση από το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1953. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη γοτθική γοητεία του κτιρίου αλλά και τη σύγχρονη κουζίνα που βασίζεται στην τοπική παραγωγή. Μη διστάσετε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία και να βιώσετε αυτό το πάντρεμα του παρελθόντος με το μέλλον σε αυτό το σαγηνευτικά παρθένο τοπίο που μόνο το ξενοδοχείο Hotel Burg Wernberg μπορεί να προσφέρει.

 

 

Hotel de la Cité & Spa – MGallery Collection σε Καρκασόν, Γαλλία –Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

To Hôtel de la Cité βρίσκεται στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης Καρκασσόν. Χτίστηκε το 1909 και μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε αρκετές ανακαινίσεις και αλλαγές. Είναι μάλιστα ο ιδανικός χώρος διαμονής για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα κάστρα της περιοχής Cathar, τους πλούσιους αμπελώνες της επαρχίας Languedoc-Roussillon αλλά και το Canal du Midi, που βρίσκεται στη λίστα της UNESCO με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι λέξεις αριστοκρατικό στιλ δεν αρκούν για να περιγράψουν την επίπλωση και τη διακόσμηση που διαθέτουν τα 47 δωμάτια και οι 13 σουίτες. Ορισμένα από αυτά έχουν βεράντες με πανοραμική θέα στην Καρκασσόν ενώ άλλα βλέπουν στα όμορφα καλντερίμια της, ολοκληρώνοντας το ταξίδι σας πίσω στον χρόνο.

 

 

Château de Bagnols σε Bagnols, Γαλλία – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο – «κόσμημα» της γαλλικής κληρονομιάς. Ισως λοιπόν δεν υπερβάλλουν όσοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο κάστρο του 13ου αιώνα είναι το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο-πρώην κάστρο παγκοσμίως. Κρυμμένο στην καρδιά της περιοχής Beaujolais, κλείνει μέσα του την ιστορία περίπου οκτώ αιώνων. Η οχύρωσή του έχει ενισχυθεί στο πέρασμα των χρόνων με αποτέλεσμα να εξελιχθεί στην κατοικία που είναι σήμερα. Το ευχάριστο είναι ότι εξακολουθεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός αληθινού κάστρου όπως οι τάφροι, οι κρεμαστές γέφυρες και οι πύργοι με τις σταυροειδείς οπές απ’ όπου εκτοξεύονταν τα βέλη. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις μεγαλειώδεις σουίτες στην καρδιά του μεσαιωνικού κάστρου, τις σουίτες με κήπο που είναι σε άμεση επαφή με τη φύση και τις σουίτες πρώην κελάρια με σύγχρονη αρχιτεκτονική. Τι παραπάνω θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;

 

 

Pousada Castelo de Obidos σε Όμπιδος, Πορτογαλία – Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές

 

Θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα της Πορτογαλίας και ταξιδεύει τους επισκέπτες του πίσω στον χρόνο στο βάθος των αιώνων. Ξεχωρίζει για τον γοτθικό ρυθμό κατασκευής που διαθέτει όμως και αναγεννησιακά στοιχεία. Τα περισσότερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του χρονολογούνται στον 9ο αιώνα δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια συναρπαστική μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Το κάστρο ήταν γαμήλιο δώρο του βασιλιά D. Dinis στη βασίλισσα Santa Isabel και θεωρείται μέχρι και σήμερα μία από τις πιο ρομαντικές τοποθεσίες για δεξιώσεις γάμου. Διαθέτει τρεις σουίτες που βρίσκονται στον πύργο του κάστρου και χαρίζουν στους επισκέπτες μια μοναδική βασιλική αίσθηση. Τα υπόλοιπα δωμάτια έχουν πιο παραδοσιακή και ζεστή ατμόσφαιρα και είναι εξοπλισμένα με τζάκι και όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

 

 

Αυτή ήταν μόνο μια μικρή γεύση από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία με τις βασιλικές ανέσεις που υπήρξαν κάποτε κάστρα. Αφήστε μας να σας καθοδηγήσουμε στην εποχή του Μεσαίωνα και να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε το ξενοδοχείο αυτής της κατηγορίας που θα εξάψει περισσότερο τη φαντασία σας. Γι’ αυτό λοιπόν πριν καταλήξετε στη χώρα που θα επιλέξετε για τις διακοπές σας, ρίξτε μια ματιά στην κατηγορία αυτών των ξενοδοχείων της Travelmyth που περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 καταλύματα παγκοσμίως και ζήστε τις πιο μυθικές διακοπές που κάνατε ποτέ.