Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Ελλάδας Κύπρου
5 years, 8 months ago
6

Το ψήφισμα σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας Κύπρου έχει ξεπεράσει τις 11500 υπογραφές.

Οι υπογραφές μαζεύονται μέσω της ιστοσελίδας www.avaaz.org

https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimarhos_Lemesoy_kai_Peiraia_limenarheio_Lemesoy_kai_Peiraia_Aktoploiki_syndesi_Lemesoy_me_limanion_Ellados/?pv=45 (NAI στην Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού με λιμάνια Ελλάδος), με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο άσκησης πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς, ώστε να καταστεί εφικτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο χωρών, ύστερα από 18 χρόνια.

Το διαδικτυακό ψήφισμα είναι γραμμένο σε 7 γλώσσες( ελληνικά, αγγλικά, ρώσικα, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά) και απευθύνεται στους δημάρχους Λεμεσού και Πειραιά, στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου.

 

Οφέλη

Οι δυνατότητες υπάρχουν εφόσον, ως γνωστόν, τα λιμάνια που διαθέτουμε είναι πλέον από τα πιο αξιόπιστα λιμάνια της Μεσογείου.

Αρχικά αυτό θα επιφέρει οικονομικά οφέλη γενικά σε όλα τα νησιά και περιοχές που θα μπορούν να συνδέονται ακτοπλοϊκά και ταυτόχρονα θα βοηθά και τους Κυπρίους να βρίσκονται πιο κοντά στα ελληνικά νησιά πηγαίνοντας απευθείας στον προορισμό τους και με λιγότερα έξοδα, εξαιρουμένων των οργανωμένων κρουαζιέρων και χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε τα συμφέροντα αυτών. Με την ευκαιρία των έργων που εκτελέστηκαν και εξακολουθούν σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα και Κύπρο), θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ενταχθούν και δρομολόγια από και προς Κύπρο.

Επιπλέον σε περίοδο όπου η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους, η δημιουργία ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα Ελληνικά λιμάνια και Λεμεσό θα ανακουφίσει οικονομικά αρκετά άτομα παρέχοντας τους θέσεις εργασίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Το ψήφισμα αυτό γίνεται ώστε να πραγματοποιούνται απευθείας ταξίδια προς και από Ελλάδα και Κύπρο στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μεταβεί π.χ. σε ελληνικό νησί από Κύπρο να μην χρειάζεται πέρα από ακτοπλοϊκά να πληρώσει και αεροπορικά εισιτήρια.

Ακόμη υπάρχει μερίδα αεροφοβικών πολιτών, οι οποίοι μόνο μέσω θαλάσσης μπορούν να μετακινηθούν.

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα μεταφοράς και του οχήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ανταγωνισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών και συνεπώς μείωση τιμών εισιτηρίων.