Αυτές είναι οι 3 συμπεριφορές που θα σας κανουν πιο ευτυχισμένους!
5 years, 10 months ago
6

Όντας ειδικός στον τομέα της ψυχικής υγείας τα τελευταία χρόνια, προσπάθησα να μελετήσω επιτυχημένους και ευτυχισμένους ανρθώπους και να απομονώσω τις συμπεριφορές αυτές που φαίνεται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της κατάστασης αυτής.

Ερεύνησα άτομα από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες καθώς και απο διαφορετικές επαγγελματικές θέσεις, και συνειδητοποίησα πως μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις όσον αφορά στον τρόπο ζωής τους.

Παρακάτω λοιπόν, θα σας παρουσιάσω τις σημαντικότερες απο αυτές τις στάσεις ζωής, με σκοπό να αντλήσετε κι εσείς την αντίστοιχη έμπνευση :

1) Η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας μάθησης

Έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις αποτυχίες τους ως ενα μάθημα από το οποίο αντλούν εμπειρία, είναι πιο κοντά σε μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Δεν απέτυχα 1000 φορές. Απλώς, πέτυχα να ανακαλύψω 1000 τρόπους που δεν λειτουργούσαν ” , Τόμας Έντισον

2) Επικεντρώσου στις λύσεις, και όχι μόνο στα προβλήματα

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα πρόβληματα στη ζωή μας , και να μην τα απωθούμε. Ωστόσο, εξ ίσου σημαντικό είναι το να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε αυτά και να προσαρμοστούμε αναλόγως.

”Αφιέρωσε το 90% του χρόνου σου στις λύσεις και το 10% στα προβλήματα ” Α. Ντι Άντζελο

3) Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, αν και μοχθούν καθημερινά για να καταφέρουν να εξελιχθούν περισσότερο στη ζωή τους, φροντίζουν να μη ξεχνούν ποτέ αυτά που έχουν σημασία, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας τους, των σχέσεων τους, των επιτυχιών τους και της υγείας τους.

” Σοφός είναι αυτός που δε θρηνεί για αυτά που δεν έχει, αλλα αυτός που χαίρεται για αυτά που έχει ” Επίκτητος