Διακόσμηση Στούντιο: Χρήσιμα Tips & Εντυπωσιακά Μικρά Στούντιο που θα σε Εμπνεύσουν!
5 years, 1 month ago
6

Η διακόσμηση στούντιο μπορεί να φαίνεται μια δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν είναι. Με απλές και έξυπνες κινήσεις μπορείς να δημιουργήσεις ένα πρακτικό και ολοκληρωμένο σπίτι, που δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα διαμερίσματα. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σου προσφέρει ο χώρος, μπορείς να έχεις κουζίνα, καθιστικό και υπνοδωμάτιο σε πολύ λίγα τετραγωνικά.

Με τη σωστή διαρρύθμιση, ακόμη και ο πιο μικρός χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα λειτουργικό σπίτι. Ποιες είναι οι κινήσεις ματ στη διακόσμηση στούντιο; Με ποιους τρόπους μπορείς να αξιοποιήσεις τα τετραγωνικά για να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο σπίτι; Αν ψάχνεις ιδέες και χρήσιμα tips για να διακοσμήσεις το στούντιό σου, αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

Διακόσμηση Στούντιο: Ιδέες, tips και φωτογραφίες από μικρά και όμορφα στούντιο που θα σε Εμπνεύσουν!

1. Εξοικονόμησε χώρο

Για να έχεις ένα ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό σπίτι, θα πρέπει να αξιοποιήσεις κάθε διαθέσιμο σημείο μέσα στο χώρο. Με έξυπνες κινήσεις μπορείς να δημιουργήσεις ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Μην ξεχνάς πως δημιουργείς ένα χώρο, στον οποίο θα περνάς αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά σου. Η σωστή εξοικονόμηση του χώρου, θα σε βοηθήσει να διατηρείς όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα σε τάξη. Επιπλέον, εξοικονομώντας χώρο, σου δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσεις ακόμη περισσότερα χρήσιμα έπιπλα και αντικείμενα, ώστε να ολοκληρώσεις την διακόσμηση του μικρού χώρου σου.

Για να εξοικονομήσεις σωστά το χώρο προσπάθησε να επιλέξεις έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Κάθε έπιπλο που εντάσεις στο χώρο θα πρέπει να έχει διπλή ιδιότητα. Για παράδειγμα, το τραπέζι μπορεί να είναι και γραφείο. Το κρεβάτι μπορεί να έχει στο κάτω μέρος συρτάρια με αποθηκευτικούς χώρους. Μια ξύλινη vintage ντουλάπα, εκτός από στυλ μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερους χώρους για αποθήκευση.

Ειδικά για το χώρο της κουζίνας που θα είναι αρκετά περιορισμένος, προσπάθησε να εξοικονομήσεις κάθε σημείο. Τοποθέτησε μικρά ράφια και ντουλάπια και κράτα μόνο τα απαραίτητα.

Διακόσμηση Μικρού Σπιτιού: 6 συμβουλές για να μεταμορφώσεις το χώρο σου!

2. Επίλεξε ανοιχτά χρώματα

Στη διακόσμηση στούντιο, καλό θα είναι να επιλέξεις ανοιχτές παλ αποχρώσεις. Τα ανοιχτά χρώματα μεγαλώνουν το χώρο και αναδεικνύουν το φυσικό φωτισμό, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, μπορείς να σπάσεις τη μονοτονία με μικρές σκούρες πινελιές. Κάποιο μαύρο ματ τραπεζάκι, ένα σκουρόχρωμο καπέλο φωτιστικού ή cozy ασπρόμαυρα μαξιλάρια, μπορούν να αναδείξουν περισσότερο το χώρο σου.

Η έλλειψη χώρου στη διακόσμηση στούντιο μπορεί να μας περιορίζει, ωστόσο δε χρειάζεσαι μεγάλο χώρο για να έχει ένα μικρό και λειτουργικό σπίτι με στυλ. Προσπάθησε να μετατρέψεις τα βασικά έπιπλα σε διακοσμητικά για το χώρο και φυσικά σε ανοιχτές αποχρώσεις και λιτές γραμμές.

3. Κάνε αντιθέσεις χρωμάτων

Τόλμησε να δημιουργήσεις αντιθέσεις χρωμάτων. Μπορείς να επιλέξεις μια σκούρα απόχρωση για τη μια μεριά του τοίχου και ανοιχτές παλ για τις υπόλοιπες. Θα πρέπει, όμως, να έχεις στο μυαλό σου πως μια τέτοια επιλογή θα σε δεσμεύσει στη διακόσμηση. Προτίμησε να τοποθετήσεις ανοιχτόχρωμα έπιπλα, ώστε να υπάρχει αρμονία και μην δημιουργείται θόρυβος.

Δώσε σημασία στις ισορροπίες των αποχρώσεων. Αν βάλεις περισσότερο σκούρο χρώμα από όσο υποστηρίζει ο χώρος, τότε το στούντιό σου θα φαίνεται σκοτεινό και μικρό.

Όπως βλέπεις στις φωτογραφίες, το έντονο κυπαρισσί χρώμα έχει προτιμηθεί σε μια μεριά του τοίχου, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι έχουν λευκή απόχρωση. Τα βασικά έπιπλα στο χώρο ακολουθούν λευκές και λιτές γραμμές, ενώ έχουν γίνει μικρές παρεμβάσεις από ξύλινα στοιχεία και αντικείμενα σε κρεμ και γκρι χρώμα.

Διάβασε επίσης: 10 Διαχρονικές Ιδέες για να Διακοσμήσεις το Μικρό Σαλόνι σου!

4. Οριοθέτησε με εμφανή τρόπο τους χώρους

Μια κίνηση ματ στη διακόσμηση στούντιο είναι η σωστή οριοθέτηση και διαρρύθμιση του χώρου. Οριοθετώντας το χώρο μπορείς να δημιουργήσεις μικρά δωμάτια και να απομονώσεις το καθιστικό, από το κρεβάτι ή την κουζίνα. Έτσι, το σπίτι σου θα δείχνει πιο οργανωμένο, ενώ θα καταφέρεις μια σωστότερη διαρρύθμιση στο χώρο.

Με αυτό τον τρόπο, από τη μια πλευρά μπορείς να τοποθετήσεις το καθιστικό σου, στο οποίο μπορείς να βάλεις ένα μικρό καναπέ και μια πολυθρόνα. Τοποθέτησε, επίσης, κάποιο έπιπλο με αποθηκευτικούς χώρους και μια βιβλιοθήκη. Στον απέναντι τοίχο, μπορεί να μπει το κρεβάτι και το γραφείο σου. Με αυτή την απλή διαρρύθμιση, ο χώρος αξιοποιείται πλήρως, οι χώροι αποκτούν εμφανείς διαστάσεις και το μικρό σου studio δείχνει μεγαλύτερο.

#tip: Προσπάθησε να μην υπερφορτώνεις το χώρο. Προτίμησε μικρά έπιπλα και φρόντισε να κάνεις σωστή διαρρύθμιση, ώστε να μείνει χώρος για να κινείσαι ελεύθερα.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες στη διακόσμηση στούντιο. Εάν χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου ειδικού για την ανανέωση του χώρου σου, μπορείς να αναθέσεις την εργασία σου σε κάποιον από τους έμπειρους διακοσμητές της πλατφόρμας μας. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα, θα λάβεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από τους αξιολογημένους επαγγελματίες διακοσμητές του Douleutaras.gr.

 

Πηγή: Douleutaras.gr Blog

Συντάκτης: Χούντα Μαρία