Διάλεξε θρεπτικά αμυλούχα σνακ που θα σε χορτάσουν
5 years, 4 months ago
6

Το πρωινό είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας. Εξίσου σημαντικά είναι όμως και τα ενδιάμεσα σνακ, όπως το δεκατιανό και το απογευματινό, που είναι σημαντικό να καταναλώνουμε μέχρι να φτάσουμε στα βασικά γεύματά μας.

 

Ένα πλήρες και ισορροπημένο σνακ μπορεί να περιλαμβάνει τρόφιμα από πολλές ομάδες τροφίμων, όπως, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι), τα αμυλούχα τρόφιμα (ψωμί, κρημ κράκερς, πολυδημητριακά μπισκότα), αλλά και από τις ομάδες των φρούτων και των λαχανικών.

 

Πάμε λοιπόν να δούμε ορισμένες επιλογές αμυλούχων σνακ που θα σε χορτάσουν και θα σου δώσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο σπίτι, στη δουλειά, στην εκδρομή… στο δρόμο:

 

  • Κρημ Κράκερς

 

Προσφέρουν στον οργανισμό ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, που αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας. Επιλέξτε ανάμεσα σε σίτου, με σίκαλη ολικής άλεσης ή ακόμα και χωρίς ζάχαρη και συνδυάστε τη γεύση με τα οφέλη για την υγεία του γαστρεντερικού σας και όχι μόνο! Ταυτόχρονα, δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με λίγο τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή cottage cheese, που θα δώσει το απαραίτητο σε όλους ασβέστιο.

 

  • Πολυδημητριακά μπισκότα

 

Όταν το μπισκότο συναντάει τη δύναμη των δημητριακών ολικής άλεσης! Περιέχουν 4 δημητριακά ολικής άλεσης μαζί πληθώρα θρεπτικών συστατικών, παρέχοντας στον οργανισμό βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία. Μπορούμε να τα βρούμε συνδυασμένα με γάλα, μούσλι, σοκολάτα, αλλά και χωρίς ζάχαρη με κακάο. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε ακόμα και στο λεωφορείο πηγαίνοντας στη δουλειά!

 

  • Κριτσίνια

 

Είτε είναι μεγάλα, είτε είναι μίνι, είτε με σουσάμι, είτε με 4 δημητριακά ολικής άλεσης, μπορούμε να τα βάλουμε στην τσάντα μας και να μας συνοδεύσουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Περιέχουν πολύτιμες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος μαζί με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ μπορούμε να τα συνδυάσουμε και με κάποιο τυρί ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και να λάβουμε μία καλή ποσότητα ασβεστίου.

 

  • Σάντουιτς με ψωμί σε φέτες με δίκοκκο σιτάρι

 

Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχει βιταμίνες Β1 και Β6 αλλά και μέταλλα όπως χαλκό, μαγνήσιο και φώσφορο. Σε συνδυασμό με μία ποικίλη ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής ο φώσφορος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, ο χαλκός βοηθάει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μεταφορά του σιδήρου στον οργανισμό, ενώ το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της κόπωσης. Συνδυάστε το γευστικό αυτό ψωμί με την κατάλληλη πρωτεΐνη από βραστή γαλοπούλα ή τυρί χαμηλό σε λιπαρά και θα έχετε ένα σνακ με υψηλή διατροφική αξία .

 

Εσύ ποιο αμυλούχο σνακ θα προτιμήσεις;

 

Γνωρίστε την αρθογράφο

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΧΑΚΗ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Τσαχάκη Ελένη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Παρέχει τις υπηρεσίες της στο διαιτολογικό της γραφείο στα Νότια Προάστια Αττικής, ενώ από το 2016 εργάζεται στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας του medNutrition.