Έρευνα για τα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και στρες σε ευπαθείς πληθυσμούς (καρδιοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης, ψωρίαση).
5 years, 10 days ago
6

Η παρούσα μελέτη διεξάγεται στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών M.Sc. in Psychology (conversion) από το τμήμα Ψυχολογίας του College for Humanistic Sciences – ICPS & University of Central Lancashire. Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στην έρευνά μου, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας ψυχολογίας Ειρήνης Καρακασίδου. Αυτή η έρευνα έχει εγκριθεί δεοντολογικά από την Σχολή Ψυχολογίας.

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση του συσχετισμού μεταξύ της άσκησης και των συμπτωμάτων κατάθλιψης, άγχους και στρες σε ευπαθείς πληθυσμούς, δηλαδή σε άτομα με ιστορικό καρδιοπάθειας, σακχαρώδη διαβήτη ή ψωρίαση.

Η προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στη μελέτη είναι να έχετε ιστορικό καρδιοπάθειας (δηλαδή εσείς ή να έχετε κάποιο συγγενικό πρόσωπο α΄βαθμού με καρδιακά προβλήματα), να πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη ή ψωρίαση και να είστε μεταξύ 30 και 55 ετών. Ο μέσος χρόνος που θα χρειαστεί για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που ακολουθούν είναι περίπου 7-10 λεπτά. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι ανώνυμη και εθελοντική και μπορείτε να αποχωρήσετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε έως και την στιγμή της παράδοσης του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου. Σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα σας θα διαγραφούν αυτόματα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα σκοπό. Όλες οι πληροφορίες που θα αναφέρετε θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας. Τα δεδομένα θα φυλάσσονται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων για 5 χρόνια μετά το τέλος της εργασίας. Μόνο οι ερευνητές που συμμετέχουν άμεσα στη μελέτη αυτή θα μπορούν να δουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια και τα παρεχόμενα δεδομένα. Δεν διατρέχετε οποιονδήποτε ψυχολογικό ή σωματικό κίνδυνο με τη συμμετοχή σας ενώ θέλουμε τέλος να επισημάνουμε πως με τη συμμετοχή σας προάγετε την επιστημονική γνώση στο ευρύτερο πεδίο της Ψυχολογίας. Για τυχόν σχόλια, ερωτήσεις ή γενικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail:

Ραυτοπούλου Γεωργία : [email protected], τηλ. επικοιν. 6976813031

Καρακασίδου Ειρήνη: [email protected]

Για να συμμετάσχετε πατήστε στο link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqkNUUfyOIrzOXuO6kHf_waa_e3ZaWZE0p_zAPfY6EtfNC5g/viewform?usp=sf_link