Eurovision 2019: Στο Τελ Αβίβ ο διαγωνισμός!
5 years, 7 months ago
6

Μέσω του eurovision.tv ο Jοn Ola Sand, ο Executive Supervisor του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε μόλις και επίσημα πως ο 64ος κατά σειρά διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Tel Aviv και συγκεκριμένα στο Expo Tel Aviv (International Convention Center)! 

 

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι:

1ος Ημιτελικός: Τρίτη 14 Μαΐου 2019

2ος Ημιτελικός: Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Τελικός: Σάββατο 18 Μαΐου 2019

 

Όπως μας ενημερώνει με άρθρο του το επίσημο σωματείο fans της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece, η απόφαση λήφθηκε από τα μέλη του συμβουλίου του διαγωνισμού και τα μέλη του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Ισραήλ. Το Tel Aviv παρουσίασε μια πολύ δημιουργική και συναρπαστική προσφορά σε όλους τους απαιτούμενους για τον διαγωνισμό τομείς και επιλέχθηκε μετά από μια έντονη διαδικασία προσφορών και άλλων υποψήφιων πόλεων όπως η Ιερουσαλήμ και η Eilat vie.

To Tel Aviv αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ και είναι ευρέως γνωστή ως η πιο αυτοδιαμορφωμένη πόλη της χώρας τοποθετημένη στις Μεσογειακές ακτές. Έχει πληθυσμό πάνω από 400.000 κατοίκους και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός της Eurovision θα φιλοξενηθεί στη συγκεκριμένη πόλη.

Ο Πρόεδρος του Eurovision Song Contest Reference Group, κύριος Frank-Dieter Freiling δήλωσε:

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον ΚΑΝ και να φέρουμε τον διαγωνισμό στο πανέμορφο Tel Aviv για πρώτη φορά! Αναμένουμε να λάβουμε τις εγγυήσεις από τον Πρωθυπουργό της χώρας μέσα σ’ αυτήν την βδομάδα όσον αφορά την ασφάλεια και την ελεύθερη κυκλοφορία του κόσμου που θα ταξιδέψει στην πόλη για να παρακολουθήσει τον διαγωνισμό αλλά και όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις από κοντά. Οι εγγυήσεις αυτές είναι επιτακτική ανάγκη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός με το σχεδιασμό της εκδήλωσης, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών και την προάσπιση των αξιών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που είναι η διαφορετικότητα και η συμμετοχικότητα». 

 

Ο εκτελεστικός επόπτης της EBU κύριος Jοn Ola Sand από την άλλη δήλωσε: 

«Ευχαριστούμε όλες τις πόλεις που προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν και να διοργανώσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019! Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον ΚΑΝ για την εξειδικευμένη και λεπτομερή αξιολόγηση που συνέβαλε στο να παρθεί η τελική απόφαση. Όλες οι προσφορές ήταν παραδειγματικές αλλά τελικά καταλήξαμε στο Tel Aviv, μια πόλη που προσφέρει την καλύτερη γενική ρύθμιση όσον αφορά το μεγαλύτερο παγκοσμίως ζωντανό μουσικό γεγονός: τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μια ολοκαίνουργια πόλη θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για πρώτη της φορά και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον ΚΑΝ για την υλοποίηση ενός εντυπωσιακού διαγωνισμού τραγουδιού!»

 

 

Πηγή: http://ogaegreece.com/archives/55392

Φωτογραφία: Eurovision.tv