Οι κτηνίατροι προειδοποιούν για θανατηφόρα και εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια αιλουροειδών
3 years, 7 months ago
6

Οι ανεμβολιαστες γάτες και γατάκια, ειδικότερα, ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο από την ασθένεια των αιλουροειδών, γνωστό και ως ιός της πανλευκοπενίας. Εάν μια γάτα δεν έχει εμβολιαστεί, οι κτηνίατροι συνιστούν να κλείσετε ραντεβού για τον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατό και να κρατήσετε το ζώο στο εσωτερικό του σπιτιού. Η κλήση ισχύει επίσης για γάτες εσωτερικού χώρου, επειδή ο ιός μπορεί να εισέλθει στο σπίτι μέσω παπουτσιών, για παράδειγμα.

“Μεγάλο κοκτέιλ”

Μια γάτα προστατεύεται από τον ιό εάν έχει εμβολιαστεί με το λεγόμενο «μεγάλο κοκτέιλ» τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί από το αυτοκόλλητο Tricat στο φυλλάδιο εμβολιασμού του ζώου ή στο pass των ζώων. Τώρα που ο ιός αιωρείται, οι κτηνίατροι συνιστούν να εμβολιάσετε επιπλέον και τα γατάκια. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν είναι εννέα και δώδεκα εβδομάδων. Η συμβουλή είναι τώρα να το κάνετε αυτό στη δέκατη έκτη εβδομάδα.

Δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους

Τα συμπτώματα της νόσου είναι υπνηλία, υψηλός πυρετός, έμετος και διάρροια. Ο ιός εξαπλώνεται μέσω των περιττωμάτων μιας μολυσμένης γάτας και μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διαφορετικούς τύπους υλικών. Ο ιός της γάτας δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο και άλλα είδη ζώων.