Νέο τεστ ανιχνεύει τον κορονοϊό και κάνει ταυτόχρονη διαφοροδιάγνωση της γρίπης Α και Β.
3 years, 5 months ago
6

Ένα και μόνο τεστ για τον κορονοϊό και τη γρίπη Α και Β

Αναγνωρίζοντας τα νέα δεδομένα και αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της πρόληψης, o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει τώρα στην ειδική προνομιακή τιμή των 100 ευρώ, τη νέα, επικυρωμένη για διάγνωση μοριακή μέθοδο (CE/IVD) ταυτόχρονης ανίχνευσης του νέου κορονοϊού και διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β, την εξέταση SARS-Cov-2 (COVID-19) + Influenza A + Influenza B.

Πρόκειται για μία προσφορά η οποία αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Διαγνωστικό Κέντρο Γενότυπος Science Labs ΑΙΕ, το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που έλαβε διαπίστευση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη μοριακή ανίχνευση του νέου κορονοϊού.

Τι αξίζει να γνωρίζουμε, λοιπόν, για τη συγκεκριμένη εξέταση και ποια είναι τα σημεία που την κάνουν να ξεχωρίζει; Η εξέταση SARS-Cov-2 (COVID-19) + Influenza A + Influenza B, είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι κλινικά επικυρωμένη και εγκεκριμένη για διαγνωστική χρήση (CE-IVD), εφαρμόζεται σε δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, ακολουθεί την πλέον ενδεδειγμένη και διεθνώς εφαρμοζόμενη τεχνική της πραγματικού χρόνου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (RT-PCR) και ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι το ότι εμφανίζει εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία (έως 10 ιικά αντίγραφα ανά δείγμα) και ειδικότητα που αγγίζει το 100%.

Ένα μόνο δείγμα αρκεί για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού και τη διαφοροδιάγνωση των ιών γρίπης Α και Β, ενώ για την πραγματοποίησή της ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών λαμβάνει όλα τα ειδικά μέτρα προφύλαξης για την ασφάλεια των ασθενών, των επισκεπτών και του προσωπικού του, βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία των κλινικών, όλο το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.

Με τους ειδικούς να μην γνωρίζουν ακόμη, λοιπόν, τι θα συμβεί όταν ο Covid-19 συνυπάρξει με τους ιούς της γρίπης Α και Β, το πώς θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά μοντέλα και τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητα όλων μας και με τις ιογενείς λοιμώξεις που κυκλοφορούν να παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία της πρόληψης και δη της έγκαιρης διάγνωσης για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Το σίγουρο είναι πως ένα δείγμα αρκεί πλέον για την ταυτόχρονη ανίχνευση του νέου κορονοϊού και τη διαφοροδιάγνωση των ιών γρίπης Α και Β.

Πού μπορείτε να κάνετε την εξέταση:

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλες τις κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από τις 29 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

-Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862643 – 644
-Ιατρικό Ψυχικού: τηλ. 210 6974032
-Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210 9892491
-Ιατρικό Περιστερίου: τηλ. 210 5799199 – 112
-Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 400462 (*)
(*) Ειδικά για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ο προγραμματισμός των ραντεβού ισχύει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, τις ίδιες ημέρες και ώρες.

www.newsbomb.gr