Ο κορυφαίος ξηρός καρπός που καθυστερεί την γήρανση
2 years, 1 month ago
6

Το σώμα υφίσταται αδιαμφισβήτητα πολλές αλλαγές καθώς μεγαλώνουμε. Κι ενώ δεν είναι εφικτό να αναστρέψουμε την γήρανση, μπορείτε πάντα να επιλέγετε υγιεινές και σούπερ θρεπτικές τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στην επιβράδυνσή της. Ο κορυφαίος ξηρός καρπός που θα σας βοηθήσει να τα καταφέρετε, φαίνεται να είναι τα καρύδια και οι λόγοι είναι πολλοί, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ωμέγα-3 λιπαρά για νεανική επιδερμίδα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καρύδια αποτελούν πλούσια «πηγή» ωμέγα-3 λιπαρών, που είναι αντιφλεγμονώδη, συμβάλλοντας στην μείωση της φλεγμονής στο πρόσωπο, στην ενίσχυση της μεμβράνης του δέρματος, αφήνοντάς την επιδερμίδα σας λαμπερή και λεία.

Ταυτόχρονα, τα λιπαρά αυτά μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να μειώσουν τα τριγλυκερίδια και να βοηθήσουν στη μείωση της σκλήρυνσης στις αρτηρίες σας που εκδηλώνεται ως συνέπεια της γήρανσης, σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ.

Πρωτεΐνη για διατήρηση μυϊκής μάζας

Τα καρύδια είναι επίσης ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθώς περιέχουν πάνω από 15 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.

Το να προσλαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη καθώς μεγαλώνετε είναι ζωτικής σημασίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. Ταυτόχρονα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της μείωσης της μυϊκής σας μάζας, που τείνει να μειώνετε όσο μεγαλώνουμε.

Πολυφαινόλες για ενισχυμένη ευεξία

Τα καρύδια περιλαμβάνουν επίσης τις πολύτιμες πολυφαινόλες. Η συγκεκριμένη ένωση έχει υψηλή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη βιοδραστικότητα, η οποία μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος όσο και στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Σε έκθεση από το Oxidative Medicine and Cellular Longevity αναφέρεται ότι μετά από χρόνια έρευνας και διαφορετικές μελέτες, οι πολυφαινόλες έχουν συνδεθεί με την προστασία από τον καρκίνο, τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την οστεοπόρωση.

Βιταμίνη Ε για εγκέφαλο που δεν τα παρατά

Έρευνες αναφέρουν ότι η βιταμίνη Ε, που περιέχεται στα καρύδια, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και να βοηθήσει στην αποκατάσταση του ιστού του, στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στην νεανική όψη της επιδερμίδας.

Η βιταμίνη Ε είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στη γνωστική υγεία και την επιβράδυνση της γνωστικής εξασθένισης, επειδή δρα ως αντιοξειδωτικό και μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα του εγκεφάλου σας από το οξειδωτικό στρες.