Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον κορονοϊό
3 years, 5 months ago
6

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, με βάση στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα από την δοκιμή του εμβολίου τους, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, το εμβόλιο δείχνει να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε άτομα χωρίς ένδειξη προηγούμενης μόλυνσης.

Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε 43.500 άτομα σε έξι χώρες και δεν έχουν εμφανιστεί ανησυχίες για την ασφάλεια. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση για χρήση του εμβολίου έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας, Δρ Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών «μια μεγάλη ημέρα ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα».

Υπάρχουν περίπου δώδεκα εμβόλια που έχουν φτάσει στα τελικά στάδια της δοκιμής. Απαιτούνται δύο δόσεις, σε απόσταση τριών εβδομάδων. Έχει δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία.

Η Pfizer πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να παρέχει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους και περίπου 1,3 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021.

pentapostagma.gr