Τελικά πόσο νερό την ημέρα είναι καλό για τον οργανισμό μας;
1 year, 3 months ago
6

Εδώ και χρόνια ακούς πόσο σημαντικό είναι το νερό. Για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός, χρειάζεται ενυδάτωση εκ των έσω. Σε αντίθετη περίπτωση, προκαλείται αφυδάτωση με ο,τι αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νερό είναι απαραίτητο για να διατηρείται η σωστή θερμοκρασία του σώματός μας. Πόσο, όμως πρέπει να πίνουμε για να είμαστε υγιείς; Στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλά challenges που σχετίζονται με το νερό. Ένα από αυτά είναι το “gallon challenge”. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πίνεις ένα γαλόνι νερό τη μέρα. Δηλαδή, περίπου 3.7 λίτρα, για να το εξηγήσουμε καλύτερα.

Είναι απαραίτητο να πίνεις τόσο νερό, τελικά; Κατά μέσο όρο, ακούμε ότι πρέπει να πίνουμε 1.5 με 2 λίτρα τη μέρα. Ειδικά αν ασκείσαι, θα σε βοηθήσει πολύ. Σύμφωνα με επιστήμονες, τα 3 και λίτρα δεν είναι απαραίτητα. Τονίζουν ότι δεν προσφέρει κάτι περισσότερο στον οργανισμό μας η παραπάνω ποσότητα.

Υπάρχει και η άποψη ότι η ποσότητα που πρέπει να λαμβάνει ο κάθε οργανισμός καθημερινά, είναι διαφορετική. Η ενυδάτωση είναι προσωπικό ζήτημα. Ωστόσο, το ένα γαλόνι, αν δεν το χρειάζεται ο οργανισμός μπορεί να είναι και κακό αντί για καλό. Αυτό μπορεί να ισχύει σε περιπτώσεις ασθενειών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα χρειάζεται συζήτηση με τον γιατρό, ώστε να μην παρουσιαστούν ανεπιθύμητες ενέργειες.

 pronews.gr 

Παρολ’αυτά, ιδέα της ενυδάτωσης του οργανισμού είναι πάντα καλή. Επιστήμονες επισημαίνουν ότι ακόμα και το 2% απώλειας υγρών, μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη συγκέντρωση, στη μνήμη και σε πολλά άλλα. Ακόμη, το πεπτικό σύστημα οφελείται πολύ από την καθημερινή ενυδάτωση. Γι’αυτό, μην ξεχνάς να γεμίζεις το μπουκάλι σου με νερό και να το πίνεις.