Θυμίζουν hangover οι παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer
3 years, 7 months ago
6

Πάνω από 43.500 άνθρωποι έχουν πάρει μέρος στην τρίτη φάση δοκιμής του εμβολίου

Μ’ ένα βαρύ hangover ή με αυτές εμβολίου γρίπης παρομοιάζουν τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer κατά του νέου κορωνοϊού οι εθελοντές που εμβολιάστηκαν με αυτό.

Ο 44χρονος Γκλεν Ντεσίλντς δήλωσε ότι το εμβόλιο τον έκανε να νιώθει σαν να είχε βαρύ hangover, προσθέτοντας ότι τα συμπτώματα υποχώρησαν γρήγορα. Πάνω από 43.500 άνθρωποι σε έξι χώρες έχουν πάρει μέρος στην τρίτη φάση δοκιμής του εμβολίου. Η 45χρονη Κάρι, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων από το Μισούρι, που ζήτησε να μη δημοσιοποιηθεί το επώνυμό της, δήλωσε ότι έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου τον Σεπτέμβριο και τη δεύτερη τον περασμένο μήνα.

Στην πρώτη δόση εκδήλωσε πονοκέφαλο, πυρετό και πόνους σε όλο της το σώμα, σαν αυτούς που έχει όταν κάνει το εμβόλιο της γρίπης. Ωστόσο, στον δεύτερο εμβολιασμό της αυτά ήταν πιο βαριά. Στις κλινικές δοκιμές, το πραγματικό εμβόλιο χορηγείται μόνο στους μισούς εθελοντές, ενώ στους άλλους μισούς χορηγείται ψευδοφάρμακο. Οι ερευνητές το κάνουν αυτό για να διαπιστώσουν αν το πραγματικό εμβόλιο επηρεάζει τον κίνδυνο να κολλήσει κανείς τον νέο κορωνοϊό.

Ο 42χρονος Μπράιαν, μηχανικός από την Τζόρτζια, πιστεύει ότι ήταν από αυτούς που έλαβαν το ψευδοφάρμακο καθώς δεν είχε καμία αντίδραση, ενώ ύστερα από δύο δήθεν πειραματικούς εμβολιασμούς κόλλησε τον κορωνοιό από την κόρη του.

newsbreak.gr