Η Γ.Γ. Ισότητας και η αρμόδια επιτροπή Βουλής αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις της Λατινοπούλου για τις… γυναικείες τρίχες
16 days ago
6

Σε αποδοκιμασία συμπεριφορών που προωθούν τον σ3ξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις προχώρησε η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων Μαρία Συραγγέλα και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Με αφορμή δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ Αφροδίτης Λατινοπούλου που πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων στα social media, η κυρία Συραγγέλα ανέφερε ότι «οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ» ενώ παρέπεμψε και σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας.

«Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» ανέφερε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Αννα Καραμανλή.

Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου η οποία κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να απομονώσουν τις απόψεις Λατινοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λατινοπούλου ανέφερε για άλλες γυναίκες: «Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους» υποστηρίζοντας πως βλέποντας τέτοιες φωτογραφίες στα social media ως γυναίκα «νιώθει άβολα, αισθάνεται ντροπή και απεχθάνεται να βλέπει τέτοιου είδους φωτογραφίες».

«Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο».