Αγγλία: Οι κατηγορίες προς την νεότερη κατά 24 χρόνια σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον – Τα σκάνδαλα που την εμπλέκουν
11 months, 23 days ago
6

Γιατί η σύζυγος του Τζόνσον απειλεί… να εκτροχιάσει την πρωθυπουργική θητεία του Τζόνσον;

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ χαρακτήρισε σήμερα σεξιστικά, αναξιοπρεπή και άδικα τα δημοσιεύματα που φέρουν τη σύζυγο του πρωθυπουργό Κάρι Σίμοντς να επηρεάζει αρνητικά την ικανότητά του συζύγου της να ηγείται της χώρας.

Σύμφωνα με ένα βιβλίο του λόρδου Μάικλ Άσκροφτ, πρώην ταμία και αντιπροέδρου του Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν το σαββατοκύριακο στην εφημερίδα Daily Mail, η Κάρι επηρεάζει αρνητικά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

«Είναι σεξιστικό… Το να στοχοποιείς την Κάρι Τζόνσον είναι αναξιοπρεπές, είναι άδικο και είναι λάθος», είπε ο Τζάβιντ στο Sky News.

Όπως είπε ο υπουργός, αυτό επιπλέον είναι και μισογυνιστικό.

«Ως γενικός κανόνας, η σύντροφος ενός πολιτικού…θα πρέπει να μην στοχοποιείται», είπε ο ίδιος στην τηλεόραση του BBC.

«Η Κάρι ασκούσε επιρροή πριν ακόμη γίνει σύζυγος του πρωθυπουργού»

Η 33χρονη Κάρι, πρώην επικεφαλής επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος και πρώην ανώτερη σύμβουλος σε υπουργούς περιλαμβανομένου του Τζάβιντ, είναι η τρίτη σύζυγος του Τζόνσον και το ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζί δύο μικρά παιδιά.

Η εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι οι ισχυρισμοί στο βιβλίο του Άσκροφτ είναι «μια βάρβαρη εκστρατεία εναντίον της από εχθρούς του συζύγου της.»

«Αυτή είναι απλώς η πιο πρόσφατη απόπειρα από πικρόχολους πρώην αξιωματούχους για να την δυσφημήσουν. Δεν είναι δημόσιο πρόσωπο και δεν έχει κανέναν ρόλο στην κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος της συζύγου του Τζόνσον.

 

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα του βιβλίου, η Κάρι ασκούσε επιρροή πριν ακόμη γίνει σύζυγος του πρωθυπουργού.

Ο Άσκροφτ υποστηρίζει ότι η Κάρι είναι μπλεγμένη σε μια σειρά από σκάνδαλα τα οποία απειλούν να εκτροχιάσουν την πρωθυπουργική θητεία του Τζόνσον.

Γράφει ότι οι προφανείς φιλοδοξίες της αποκαλύφθηκαν όταν έγινε γνωστή ως υπεύθυνη επικοινωνίας στην έδρα του κόμματος σε ηλικία 22 ετών.

Το «κόλπο» που επινόησε

Τότε, κατά τον συγγραφέα, αποκαλύφθηκε επίσης και ο πολωτικός της χαρακτήρας. Κάποιοι από τους συναδέλφους της την περιγράφουν ως υπερόπτη και λέγεται μάλιστα ότι είχε επινοήσει ένα τέχνασμα ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι της για να εξασφαλίσει την διαμονή της σε καλύτερο ξενοδοχείο στη διάρκεια ενός κομματικού συνεδρίου.

Η Κάρι όπως λέει ο συγγραφέας είχε επινοήσει κάταγμα ποδιού για να βρεθεί πιο κοντά στον Μπόρις Τζόνσον

Παρότι ανήλθε σε υψηλά αξιώματα πολύ γρήγορα, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι αυτό δεν της αρκούσε γιατί μέσα σε μερικούς μήνες από τότε που ανέλαβε επικεφαλής της επικοινωνίας των Τόρις, το 2017 και σε ηλικία μόλις 29 ετών, επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να γίνει σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών που τότε ήταν ο Τζόνσον.

Και τότε ξεκίνησε η σχέση τους.

Τότε έχασε τη θέση της από την έδρα του κόμματος αφού κατηγορήθηκε ότι έπαιρνε πολλή άδεια και παραποιούσε τα έξοδά της.

Τα σκάνδαλα στα οποία την εμπλέκουν

Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, είχε εκφράσει σε συνάδελφό του την ανησυχία του ότι η Κάρι θα σταθεί η αφορμή να χάσουν την δουλειά τους 11 μήνες πριν παυθεί από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τον Άσκροφτ, η Κάρι φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Partygate, το σκάνδαλο το οποίο ερευνάται τώρα από την αστυνομία, ενώ ακόμη βασικότερος ήταν ο ρόλος της στο προηγούμενο σκάνδαλο, το Wallpapergate, που πήρε το όνομά του από το πανάκριβο επιχρυσωμένο χαρτί ταπετσαρίας που είχε επιλέξει η Κάρι για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας στις αρχές του 2020.

Είχε επίσης προηγηθεί ένα άλλο σκάνδαλο με τα ζώα της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Πέν Φάρδινγκ, που είχαν διασωθεί από το Αφγανιστάν και μεταφερθεί στη Βρετανία την ώρα που κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, όπως διαμαρτύρονταν πολλοί. Κάποιοι από αυτούς που είχαν εμπλακεί στην επιχείρηση έκαναν λόγο για ανοιχτή ανάμειξη της Κάρι.

in.gr